Pampová tráva je ideální dekorací, která ozdobí váš byt nejen na podzim. Při dobré péči vydrží i tři roky

Interier 18. září 2021 | 13:34 — Kateřina Kofroňová
Pampová tráva se těší velké oblibě a objevuje se nejčastěji v domácnostech severského minimalistického stylu. Pokud se vám však pampová tráva líbí, nic vám nebrání vyzdobit si s ní byt i v případě, že vyznáváte jakýkoliv jiný styl. Při správné péči vám vydrží i několik let.
Další 3 fotografie v galerii
Pampová tráva je velmi jemnou a vkusnou dekorací / Depositphotos

Velkou výhodou této okrasné trávy je dozajista fakt, že je jednobarevná a tudíž neutrální. Lze ji proto použít jen tak, ale i v kombinaci s jinými květinami a vytvořit neobyčejné a originální podzimní aranžmá. Navíc si ji můžete vypěstovat i na zahradě nebo na balkoně.

Dorůstá impozantních rozměrů

Pampová tráva pochází z Jižní Ameriky a pokud nepočítáte trochu obtížnější zazimování, je celkem nenáročnou rostlinou. Dorůstá impozantních rozměrů jak do výšky, tak do šířky. Vybrat si můžete mezi růžovou, bílou nebo žlutavou variantou. Radost z ní tudíž můžete mít jak na zahradě, tak ale poté i doma.

Péče o pampovou trávu

Možná si říkáte, že se jedná o suchou rostlinu, kterou již není třeba nijak opečovávat. Představte si ale jen množství prachu, které vám ulpí na poličce za týden. Co teprve v neopečovávaném chomáči pampové trávy.

Než si pampovou trávu přinesete domů, důkladně, ale jemně ji ještě venku protřepejte, aby z ní opadlo vše, co není pevně přichyceno ke stonku.

Pomocí zahradnických nůžek zastřihněte stonky do požadované délky. Dbejte přitom na výšku vázy a celkové aranžmá. Abyste dosáhli maximálního načechrání, vezměte si k ruce fén na vlasy a trávu s ním fénujte po dobu pěti minut. Pokud máte studené foukání, je to ideální.

Je velký rozdíl, jestli pampovou trávu jen tak vložíte do vázy, nebo ji předtím dodáte trochu styl. Každou rostlinu vložte do vázy zvlášť a načechrávejte její vršek tak dlouho, dokud nedosáhnete požadovaného efektu.

Až se vám bude zdát, že je aranžmá dokonalé, aplikujte na vršky pampové trávy malé množství laku na vlasy s vysokou fixací. Tráva vám nebude opadávat a navíc lak zabrání vyblednutí barev. Ovšem nepřežeňte to. Trávu zafixujte, ale ponechte jí trochu přirozenosti. Zkrátka jako když si fixujte účes.

Čas od času každý stonek vezměte a lehce venku nebo z okna protřepte, abyste se zbavili nahromaděného prachu. Působí to nevzhledně a navíc když kolem aranžmá projdete, víříte tím prach po celé domácnosti.

Údržba je snadná

Pampová tráva nepotřebuje zalévat, což jistě ocení každý, komu doma usychá jeden květináč za druhým. Je ale dobré ji jednou za půl roku postříkat vodou z rozprašovače. Rostlina pak nepůsobí vysušeně, i když suchá je, a zůstane načechraná. Dále čtěte: Vytvořte si nádherné podzimní dekorace. Za pár korun nadělají hodně parády.

Zdroj: pampasliving.com, apartmenttherapy.com, justinecelina.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu