Dokonale čistý záchod můžete mít i díky česneku. Jde o méně známou metodu, která má výborné výsledky

Koupelna 26. ledna 2022 | 12:51 — Helena Malá
Česnek používá v kuchyni snad každá hospodyňka. Dokáže dodat jídlu správný říz, navíc je zdravý. Málokoho ale asi napadne použít česnek i při úklidu. Přitom jde o velmi silného pomocníka, který si poradí i s opravdu odolnou špínou.
Další 3 fotografie v galerii
Česnek je výtečným pomocníkem při úklidu toalety / Depositphotos

O česneku je známo, že má výborné antibakteriální vlastnosti. Kromě toho má i protiplísňové a antivirové účinky. A toho všeho můžete využít nejen pro své zdraví, ale i při úklidu domácnosti. Vyzkoušejte například osvědčený trik a vyčistěte si česnekem vaši toaletu. Výsledek vás ohromí.

Kromě toho, že ušetříte peníze za drahé agresivní chemické čističe, zbavíte váš záchod všech možných mikrobů. Ale hlavně vám česnek pomůže zlikvidovat žluté skvrny, které se v záchodové míse tak rády vytvářejí. Tyto skvrny bývají velmi odolné a je potíž se jich zbavit šetrně, abyste zároveň nepoškrábali keramiku, ze které je záchod vyrobený. S česnekem to však zvládnete levou zadní.

Co dokáže alicin

Účinnou látkou česneku je alicin, jednoduchá látka, která obsahuje síru. Tato látka je mimo jiné antiseptická. To znamená, že brání rozvoji infekčních mikroorganismů. A právě díky alicinu je výhodné používat česnek pro dezinfekci toalety. Nabízí totiž ochranu před hromaděním bakterií a vznikem plísní a hub.

Pár stroužků s usazeninami zatočí

Pokud se rozhodnete k vyčištění toalety použít čistě přírodní metodu, postačí vám oloupat pár stroužků česneku.

Pokud vám jde jen o dezinfikování toalety, je postup velmi snadný. Než půjdete spát, vhoďte oloupané stroužky do záchodové mísy a nechejte působit celou noc. Ráno pak můžete toaletu spláchnout. Postup můžete praktikovat ideálně jednou až dvakrát týdně.

Pokud se chcete zbavit žlutých usazenin v míse, připravte si česnekový postřik. V hrnci si uvařte asi dvě nebo tři sklenice vody, přidejte do ní tři oloupané stroužky česneku (můžete je i nasekat) a ještě čajový sáček. Nechejte směs vychladnout a přelijte ji do nádoby s rozprašovačem. Pak vnitřek záchodové mísy důkladně postříkejte česnekovým nálevem a opět nechejte působit celou noc. Většina skvrn do rána zmizí, u odolnějších pak postup opakujte. O tom, jestli je lepší mít záchod v koupelně, anebo raději samostatně, jsme psali zde.

Zdroj: ohmymag.co.uk, newsy-today.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu