Proč se vyplatí vyměnit napařovací žehličku za parní generátor

Spotřebiče 07. února 2021 | 09:23 — Marie Drahá
Žehlit bez námahy a přitom mít oblečení jako ze škatulky? Pokud přemýšlíte, jak si neoblíbenou domácí činnost co nejvíce usnadnit, vsaďte na šikovného pomocníka. Stále větší oblibě se těší parní generátor, který už v řadě domácností nahradil kdysi oblíbenou napařovačku.
Další 3 fotografie v galerii
Žehlit se dá i bez námahy / Depositphotos

Parní generátor se na první pohled liší od napařovací žehličky tím, že je robustnější a větší. Důvodem je nádržka na vodu a bojler, který vytváří daleko větší tlak a tím pádem přivádí větší množství páry do základny. Samotná žehlička je díky tomu lehčí a během několika minut připravena k provozu. Krom toho nabízí celou řadu výhod.

1. Vyšší výkon

Parní generátor dokáže vyrobit více než dvojnásobné množství páry, což má obrovský vliv na rychlost žehlení. Na rozdíl od klasické žehličky stačí přejet tkaninu pouze jednou, takže žehlení není tak namáhavé.

2. Materiál nehraje roli

Díky svému výkonu si parní generátor poradí s jakýmikoliv záhyby i těmi nejpevnějšími materiály. Velmi například usnadní žehlení povlečení, které umožní žehlit přehnuté ve více vrstvách.

3. Žehlení bez nehod

Už se vám stalo, že jste se museli zbavit svého oblíbeného kousku oblečení jen proto, že jste omylem nastavili na žehličce vyšší teplotu? Parní generátor žádnou látku nespálí, a to ani tehdy, když se náhodou na chvíli zapomenete.

4. Bez nastavování teploty

Třídění oblečení podle druhu materiálu je minulost. Parním generátorem vyžehlíte všechno jedním tahem bez nastavování teploty. Hedvábnou halenku i džíny můžete žehlit za sebou, aniž byste přitom museli otáčet knoflíkem.

5. Vertikální žehlení

Parní generátor umožňuje žehlit horizontálně i vertikálně. Jedná se o moderní způsob žehlení závěsů, záclon, pánských obleků i dámských šatů bez použití žehlicího prkna. Dále čtěte: Dokonale vyrovnané oblečení můžete mít během chvilky a bez námahy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu