Moderní lednice udrží potraviny až dvakrát déle čerstvé a funkcí nabízejí ještě mnohem více

Spotřebiče 09. června 2021 | 13:19 — Marie Drahá
Ruční odmrazování lednice je často zdlouhavé a náročné. Kdo se chce tohoto nepříjemného úkolu navždy zbavit, nedá dopustit na chladničky s funkcí NoFrost. Moderní ledničky však nabízejí užitečných funkcí daleko víc. Berou například ohled na životní styl majitelů.
Další 3 fotografie v galerii
Moderní lednice dnes nabízejí celou řadu užitečných funkcí / Pixabay

Lednice je nejvytíženějším pomocníkem v domácnosti. Pokud si nevíte rady s jejím výběrem, můžete využít průvodce, jehož někteří výrobci spotřebičů na svém webu nabízejí. Pomůže vám vybrat tu správnou chladničku pro konkrétní domácnost a její životní styl. Takovou, jejíž funkce budou přesně odpovídat vašim potřebám.

Až dvakrát déle čerstvé

Jednou z funkcí, která stojí za zmínku, je VitaFresh. U lednic, jež jsou speciálním systémem vybaveny, garantují výrobci potraviny až dvakrát déle čerstvé. Ryby a maso zůstanou déle svěží díky extra chladné teplotě, zelenina pak díky vhodné regulaci vlhkosti. Potravinám je totiž v ledničce vyčleněno konkrétní místo.

Další zajímavost nadchne všechny, kteří rádi věci přesouvají. Dosud bylo při plánování kuchyně nutné vyčlenit lednici přesné místo. Díky zdokonalené technologii kondenzátoru však už není třeba udržovat vzdálenost chladničky od boční zdi nebo od nábytku. Bez obav můžete umístit lednici ke zdi a využít tak v kuchyni maximum místa.

Pár centimetrů navíc za to stojí

Moderní lednice nerostou jen do výšky, ale také do šířky. Vícečlenná rodina má nároky na velikost chladničky opravdu vysoké, ale co se týče objemu, omezovat se už dnes nijak nemusí. Téměř o pětinu větší kapacitu jí může dopřát i lednice o pouhých 10 cm širší. Uchová potraviny pro celou rodinu bez toho, aniž by musela čnět až do stropu.

Aby lednice správně fungovala a dlouho vydržela, je třeba se o ni pravidelně starat. Když ji vyčistíte jednou za čtrnáct dní, zamezíte šíření škodlivých bakterií i nežádoucího zápachu. Čerstvé potraviny si tak můžete dopřávat zcela bez obav. Dále čtěte: Špatné těsnění lednice. Jak jej vyměnit svépomocí nebo opravit praskliny.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu