Několik tipů, jak si zorganizovat pomůcky ke tvoření

Tipy a inspirace 21. listopadu 2020 | 16:55 — Klára Sanders
Pokud jste tvořivá duše, určitě vlastníte množství pomůcek na tvoření jako například papíry, barevné papíry, látky, stuhy, provázky, korálky, tavné pistole, lepidla, lepenky, různé nářadí a další. Poradíme vám, jak si tyto pomůcky zorganizovat.
Další 1 fotografie v galerii
Pokud máte pomůcky na tvoření zorganizované, hned se vám lépe tvoří / Pixabay

Většina z nás nemá takové štěstí, aby mohla svojí zálibě ve tvoření věnovat celou místnost. Na pomůcky ke tvoření nám musí stačit místo v polici nebo papírová či plastová krabice. Na uskladnění pomůcek hledáme taková řešení, která budou funkční a také dobře vypadat. Nové pomůcky sice vypadají hezky, ale mnohokrát použité věci už asi tolik na očích vystavovat nechceme. Potřebujeme tedy nejen organizovaný prostor na naše veškeré nářadí, ale také zachovat si doma pořádek tak, aby všechno vypadalo líbivě. Zde jsou nápady, jak na to.

Zorganizujte pomůcky podle barev

Všechny pomůcky, které používáme při tvoření, většinou dohromady vypadají jako různobarevná změť. Není tedy od věci, všechno roztřídit právě podle barvy. 

Pokud věci seřadíte podle barev, bude to hezky vypadat a také se vám budou dobře hledat jednotlivé odstíny různých materiálů. Tímto způsobem lze také načerpat více inspirace, než když ji hledáte v barevném nepořádku. Potom už máme spoustu možností, kam vše uložit. 

Na uložení použijte pořadače nebo kapsáře

Jednou z nich je například uložit vše do pořadačů na časopisy. Můžete pořídit buď barevně odlišené, nebo jim udělat popisky sami. Jsou dostatečně vysoké, abyste do nich naskládali papíry nebo kusy látky a dospod lze dát další drobnosti.

Další možností jsou nejrůznější kapsáře. Opět můžete použít buď koupené, nebo si rovnou nějaký sami ušít. Když si jeden vyrobíte sami, alespoň si uděláte přesně takový počet kapes, jaký vám bude vyhovovat a také jednotlivé skupiny kapes budete moci umístit tam, kam budete potřebovat.

Vhodné je také připevnit na stěnu sadu háčků a všechny pomůcky na ně zavěsit. Systémy organizování věcí lze také kombinovat. Na háčky můžete například zavěsit stuhy, ozdobné a lepicí pásky a podobně. Ostatní pomůcky lze uložit do kapsáře nebo uchovávat nějakým jiným způsobem. Možností je spousta. Stačí si jen vybrat. Psali jsme také: Dekorace z šípků si vyrobíte za pár korun. Mohou vám zdobit interiér klidně až do jara

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu