Vyrobte si na svátky vlastní vůni podle chuti. Výroba aroma svíčky není nic složitého

Tipy a inspirace 14. prosince 2020 | 14:46 — Klára Sanders
Aroma svíčka krásně provoní byt a vykouzlí vánoční atmosféru. Pokud si ji navíc vyrobíte sami, potěší dvojnásob. Vyzkoušejte několik jednoduchých tipů, jak si doma udělat vlastní svíčku.
Další 2 fotografie v galerii
Skořice patří k tradičním vůním vánočních svátků / Depositphotos

K Vánocům se vztahují i tradiční vůně, jako je skořice nebo pomeranč. A právě tyto suroviny budete potřebovat k výrobě vlastních aroma svíček.  

Pomerančový svícen

Na tento nápad budete potřebovat jeden pomeranč, čajovou svíčku a trochu zručné ruce. Pomeranč po jeho celém obvodu nařízněte až k dužnině a polévkovou lžící (její vypouklou stranou) potom opatrně oddělte kůru od dužniny tak, abyste ji nepoškodili. Do středu jedné z půlek vykrojte formičkou otvor. A zbytek je už jenom na vás. Do kůry ještě můžete zapíchat hřebíček či jiné koření. Do druhé půlky nakonec dejte čajovou svíčku, kterou zapalte a svícen přiklopte vykrojenou stranou.

Skořicová aroma svíčka

Skořice patří k tradičním vůním vánočních svátků. Proto ji použijeme u dalšího výrobku. Tady budete potřebovat větší svíčku, buď válcovitého nebo hranatého tvaru. Může mít i vanilkové aroma. Pak si ještě kupte sáček či dva celé skořice. Svíčku potom po celém obvodu obložte skořicí, kterou nalepíte pomocí tavné pistole. Hotovou svíci potom obvažte ozdobnou stuhou a pak už si jen vychutnávejte krásnou vůni tohoto aromatického koření.

Svíčka s vůní čerstvé kávy

Tento tip je úplně jednoduchý a zvládne jej naprosto každý. Vezměte si větší mísu nebo talíř. Do něj nasypte kávová zrna a vsaďte čajové svíčky. Během minuty máte hotový krásný svícen, který navíc bude vonět kávou po celém interiéru. Psali jsme také: Domácí výroba originálního adventního věnce vás vyjde na pár korun

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu