Zútulněte si starší toaletu jen díky několika tipům

Tipy a inspirace 22. února 2021 | 13:10 — Klára Sanders
Pokud máte starší toaletu a v dohledné době zrovna neplánujete kompletní rekonstrukci, můžete ji s trochou zručnosti vylepšit. Vše nevzhledné se dá totiž snadno zamaskovat a ještě získáte úložný prostor.
Další 3 fotografie v galerii
Stačí trochu materiálu a šikovné ruce a i starší toaleta může vypadat moderně / Engin Akyurt/Pexels

Stačí trochu materiálu a šikovné ruce a i starší toaleta může vypadat moderně. Nápad na obestavění volně stojící toalety uvítají nejen lidé s estetickým cítěním, ale také majitelé malých koupelen. Díky jednoduchému fíglu totiž získáte ještě úložný a odkládací prostor, bez kterého byste se jinak museli obejít.

Zamaskujte nevzhledné části

Celý vtip spočívá v tom, že nádrž na vodu a hadičky přivádějící do toalety vodu schováte do vlastnoručně vyrobené "skříňky". Ta může mít podobu dřeva, ale klidně můžete maskovací zeď obložit i moderní skleněnou mozaikou, dlaždičkami nebo oblepit tapetou imitující třeba staré cihly. Záleží jen na vašem vkusu a celkovém vzhledu vaší koupelny nebo toalety. 

Skříňka s dvířky je praktická i hezká

Když v prostoru mezi nádržkou na vodu a stěnou vytvoříte malá dvířka, získáte skvělý úložný prostor, do kterého můžete schovat například zásobu toaletního papíru nebo dalších hygienických potřeb. Uložit zde můžete také nejrůznější chemické čističe. Na horní desce pak vznikne polička, kterou lze taky nějakým praktickým způsobem dobře využít. Může na ní stát toaletní papír, ale třeba i květina nebo vonná svíčka.

V případě poruchy musí být vše přístupné

Důležité je ale myslet na to, aby ke všem hadicím i nádržce na vodu byl neustále přístup. Nikdy totiž nevíte, kdy se na vaší toaletě něco pokazí, a je tak třeba zajistit přístup k důležitým částem vašeho záchodu. Pokud byste na tuto věc zapomněli, v případě potřeby byste pak museli celé vaše dílo demontovat, což by byla škoda.

I závěs vám udělá službu

Pokud se necítíte na to vytvořit kolem vaší toalety celou sofistikovanou skříň, můžete zvolit i jednodušší variantu. Stačí namontovat nahoru na nádržku s vodou rovnou desku s otvorem pro splachování a boky pak zakrýt jen látkovým závěsem. I tato verze vypadá dobře. Psali jsme také: Ubrousky do sušičky prádlo krásně provoní. Domácí jsou ekologické a levnější

Témata: toaleta, koupelna, záchod, wc
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu