Tipy, kam uložit žehlicí prkno, aby vám v domácnosti nijak nepřekáželo

Tipy a inspirace 20. května 2021 | 18:22 — Marie Drahá
Ačkoliv se jedná o pomocníka, který zabírá v bytě poměrně dost místa, bez žehlicího prkna se v domácnosti neobejdeme. Přemýšlíte, kam s ním? Existuje celá řada možností, kam podložku na žehlení schovat nebo uložit, aby zbytečně nepřekážela a nekazila v interiéru dojem.
Další 3 fotografie v galerii
Žehlicí prkno můžete v domácnosti skladovat i stylově / Depositphotos

Metr a půl dlouhé žehlicí prkno lze postavit kamkoliv ke stěně nebo je schovat do větší mezery vedle šatní skříně. Jestli si však zakládáte na stylové domácnosti, můžete se rozhodnout pro jeden z dalších způsobů ukládání. Prkno přiznat, nebo schovat úplně.

Na stěně překážet nebude

Ze všeho nejdřív si dobře prohlédněte prostory za dveřmi a volné místo na stěnách. Skutečně je dostatečně využité? Žehlicí prkno zavěšené na zdi má totiž hned několik výhod. Šetří místo a nijak neruší pohyb po místnosti. Žehlicí prkno může viset v koupelně, na chodbě, v úklidové místnosti nebo kdekoliv to vašim očím nevadí. Stačí připevnit na zeď dva pravidelné kovové háčky na kabáty, které prkno spolehlivě udrží.

Podobným způsobem lze žehlicí prkno schovat do svislé (nástěnné) skříňky či zásuvky, která může být určena speciálně pro něj. Protože si prkno vystačí s úzkou hloubkou, zabere v místnosti minimum prostoru. Můžete jej ale také ukrýt do skříňky společně s kýblem, smetákem, čistidly a dalšími úklidovými prostředky.

Vestavěné prkno uvítáte v šatně

Další možností je uložení v horizontální zásuvce, což je velmi výhodné, pokud má žehlicí prkno krátkou desku a skříňka dostatečnou hloubku. Vyjížděcí zásuvka se žehlicím prknem může být v ložnici i v kuchyni. Vestavěné žehlicí prkno se hodí rovněž do šatny, kde si můžete vyprané oblečení rovnou přežehlit.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob uložení prkna, nezapomínejte na přívod elektřiny. Zásuvka poblíž vám manipulaci s prknem výrazně usnadní. Dále čtěte: Proč se vyplatí vyměnit napařovací žehličku za parní generátor.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Bouřky mohou být nebezpečné. Proč byste měli vynechat sprchování a mytí nádobí během bouřky?

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu