Krycí matrace si s tuhostí poradí. Spíte dobře, i když špatně vyberete

Tipy a inspirace 25. května 2021 | 14:43 — Marie Drahá
Udělali jste chybu při nákupu matrace, ale nemůžete si hned dovolit investovat do nové? Řešením může být vrchní matrace. I z nepohodlné matrace dokáže vytvořit lůžko, na kterém se vám bude usínat mnohem lépe.
Další 3 fotografie v galerii
Kvalitní spánek by měl být pro všechny prioritou číslo jedna / Depositphotos

Nekvalitní spánek, bolesti zad a celkový diskomfort. Špatný výběr matrace může být příčinou dlouhodobých zdravotních potíží a ve velké míře se odráží také na psychice člověka. Pokud jste výrazně přibrali nebo nejste spokojení s tuhostí své matrace, poohlédněte se alespoň po vrchní matraci, která si hravě poradí s tím, že je vaše postel příliš měkká nebo naopak příliš tvrdá.

Paměťová pěna uleví kyčlím i kloubům

Na rozdíl od klasické matrace je vrchní matrace velmi tenká. Nejnižší měří kolem pěti centimetrů a pokládá se na stávající matraci, obyčejně také nízkou. Krycí matrace z pružné či paměťové pěny může být ale vysoká i jednou tolik. Díky svým vlastnostem umí ulevit kloubům i kyčlím.

Její tuhost symbolizují čísla od 1 do 10, přičemž 1 až 4 značí měkčí spaní, vyváženou tuhost a stabilní oporu pro celé tělo označují čísla 5 až 7 a matrace s čísly 8 až 10 jsou určeny pro všechny, kteří preferují spaní na tvrdším povrchu.

Topper lze využít i jako podložku

Krycí matrace označována také jako přistýlka nebo topper bývá standardním doplňkem řady lůžek, protože dokáže prodloužit životnost matrace. Chrání ji před vlhkem, opotřebením a pomáhá zachovávat její tvar. Lze ji použít na stávající lůžko nebo samostatně jako relaxační či cvičební podložku. Pro dobrou fixaci k původní matraci bývá opatřena gumovými páskami i snímatelným pratelným potahem.

Dvěma matracím na lůžku je potřeba přizpůsobit také výběr prostěradla. Podstatná je zejména výška. Dále čtěte: Kousky nábytku, na kterých se v domácnosti opravdu šetřit nevyplatí.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu