Šest skvělých způsobů, jak jednoduše odstranit chlupy vašeho mazlíčka z koberce. Jde to i bez vysavače

Tipy a inspirace 29. srpna 2021 | 08:36 — Zuzana Procházková
Nikdo neví, jak to psí mazlíček dělá, ale i když doma precizně uklidíte, stejně tam budeme mít ihned chlupy. O to hůř to půjde z koberce. Nezoufejte však. Podělíme se s vámi o 9 neznámých způsobů, díky kterým chlupy z koberce odstraníte ihned.
Další 3 fotografie v galerii
Chlupy od psa na koberci už nemusí být nikdy problém / Depositphotos

Domácí mazlíček je člen rodiny a nejlepší kamarád. Pokud zrovna nemáte plemeno pejska, které nelíná, tak si budete muset zvyknout na všudypřítomné chlupy. Ani vysáváním dvakrát denně nedocílíte podlahy bez chlupů. Problémem jsou však koberce. Pokud totiž nemáte speciální násadu s kartáčem přímo na chlupy, tak jen stěží z nich chlupy dostanete.

Na chlupy z koberce skvěle funguje 9 obyčejných věcí, z nichž určitě některé máte nyní doma.

1. Aviváž na prádlo

Jestliže nepatříte mezi odpůrce chemie, tak vyzkoušejte na chlupy na koberci trik s aviváží. Stačí vám k tomu pouze obyčejná rozprašovací nádoba, do které přidejte na 3 díly vody 1 díl aviváže. Směs rozmíchejte a rozprašte po koberci. Následně nechte půl hodiny uschnout a poté jen přejeďte vysavačem.

2. Klasická stěrka na okna

Možná jste si to nemysleli, ale na chlupy na koberci skvěle funguje i stěrka na okna. Její gumové okraje totiž krásně seberou všechny chlupy. A jak na to? Úplně jednoduše. Vezmete si stěrku a táhněte po koberci na místo, kde budete chlupy shromažďovat.

3. Odchlupovací lepicí válečky

Jistě znáte malé odchlupovací válečky, které se prodávají téměř v každém obchodě s oblečením. Váleček však místo na oblečení můžete použít také na koberec. Sice spotřebujete více válečků, ale zato se chlupů zaručeně zbavíte.

4. Gumové rukavice

I klasické gumové rukavice, které používáte například při uklízení domácnosti, můžete použít k odstranění chlupů. Postup bude možná trochu náročnější, protože u toho budete muset být na kolenou, ale efektivní. Rukavice však před odstraňováním chlupů navlhčete. Se suchými byste nepochodili.

5. Houbičky na nádobí

S houbičkami na nádobí je to úplně stejné jako s gumovými rukavicemi popsanými v předchozím bodě. Lépe se vám bude pracovat s větší houbičkou.

6. Pemza na paty

Pokud máte menší koberec, tak může chlupy hladce odstraňovat pomocí pemzy na paty. Proces je takový, že s pemzou jemně přejíždíte systematicky přes koberec, až máte „vypemzovaný“ úplně celý. Dále čtěte: Zbavte se otravných rybenek jednou a provždy. S těmito tipy to půjde snadno i bez chemie.

Zdroj: thehappyhousecleaning.co.uk, bondcleaninginadelaide.com.au, ohsospotless.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu