Dejte sbohem zamlžování zrcadel v koupelně. Poslouží vám k tomu běžné suroviny

Tipy a inspirace 13. října 2021 | 10:13 — Zuzana Procházková
S mlžením zrcadel a skel v koupelně bojuje spousta lidí. Někdo se to snaží vyřešit tím, že zrcadlo stírá rukou. Výsledkem je pouze to, že je zrcadlo ještě více upatlané. Nezoufejte však, ukážeme si několik skvělých triků, jak mlžení zrcadel v koupelně zredukovat.
Další 3 fotografie v galerii
Mlžení zrcadla v koupelně můžete výrazně zredukovat / Shutterstock

Mlžení zrcadel je problémem zejména malých koupelen, která jsou bez okna. Všechna vlhkost je poté odkázána na ventilátor, kterému chvíli trvá, než stihne všechnu páru zredukovat. Pokud v současné době neplánujete investovat do speciálních vyhřívacích zrcadel, která se nezamlžují, vyzkoušejte jeden z následujících tipů, a posuďte sami, co vám funguje nejlépe.

Pěna na holení

Pěna na holení, ať už je pánská nebo dámská, funguje naprosto skvěle. Je však potřeba, abyste před aplikací měli zrcadlo dokonale suché. Postačí vám pouze malé množství pěny, které hadříkem rozetřete po celé ploše zrcadla a následně vyleštěte do sucha. Nebojte se, že by pěna na zrcadle dělala nějaké šmouhy. Jako bonus vám bude zrcadlo velmi pěkně vonět. Pěna na holení však skvěle funguje také k čištění šperků, spár mezi dlaždičkami v koupelně a záchodové mísy.

Sprchový gel nebo kapka jaru

Možná se budete divit, ale i obyčejný sprchový gel nebo prostředek na nádobí, jako je jar, dokážou skvěle zrcadlo rozjasnit a zamezit mlžení. Jak na to? Na dokonale suché zrcadlo naneste jednu kapku jaru nebo sprchového gelu a rozetřete po celé jeho ploše hadříkem, který nepouští chloupky. Následně zaleštěte do sucha například papírovými utěrkami, díky kterým odstraníte i poslední šmouhy.

Klasické tuhé mýdlo

Pokud je vám líto použít sprchový gel, pak stejnou parádu uděláte s klasickým tuhým mýdlem. Postačí vám pouze malý kousíček, který rozetřete po celé ploše zrcadla, případně můžete přímo kostkou mýdla potřete zrcadlo. Poté už jen vyleštěte do ztracena suchým hadříkem. Výsledkem je to, že neviditelná vrstva mýdla na zrcadle odpuzuje vodu i vlhkost.

Pasta na zuby

Čtvrtým skvělým tipem, jak omezit mlžení zrcadla, je použití pastz na zuby. Je však zapotřebí zkontrolovat, že nepoužíváte pastu s bělicími účinky, neboť ta obsahuje miniaturní zrnka, která by mohla sklo mikroskopicky poškrábat, což by vedlo ke ztrátě lesku. Stejně tak není vhodné použít pastu gelovou. Samotný postup je stejný jako u předchozích tipů. Nanést na suché zrcadlo a vyleštit do ztracena. Dále čtěte: Vyzrajte nad plísněmi v bytě. Vyzkoušejte černé uhlí, výsledek vás ohromí.

Zdroj: pleasantonglass.com, bathroomcity.co.uk.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu