Originálně a levně vybavený byt. Poslouží vám k tomu dřevěné bedýnky

Tipy a inspirace 29. prosince 2020 | 18:19 — Klára Sanders
Obyčejné dřevěné bedny můžete snadno přetvořit v originální nábytek. Použijte jednu nebo jich spojte více k sobě, nápaditosti se meze nekladou.
Další 2 fotografie v galerii
Bedny můžete ponechat v původní podobě, ale pokud toužíte po veselejším nábytku, klidně je přetřete / Depositphotos

Dřevo je materiál, který nestárne a navíc v interiéru vypadá skvěle. Pokud nemáte dostatek financí, mohou se dřevěné bedny stát základním stavebním kamenem prakticky celého interiéru - od chodby přes koupelnu či kuchyň až po obývací nebo studentský pokoj.

Na velikosti nezáleží 

Dřevné bedýnky mohou mít různou velikost i hloubku, využít lze prakticky jakýkoliv dřevěný box. A i když se rozhodnete využít bedýnky jen sporadicky, získáte neotřelý kousek nábytku.

Bedny můžete ponechat v původní podobě, ale pokud toužíte po veselejším nábytku, klidně je přetřete třeba do některé z pastelových barev, které pak váš interiér spolehlivě prozáří. Záleží to jen na vás.

Snadno a levně

Výroba bedýnkového nábytku je velmi snadná. Jednotlivé kusy k sobě pospojujte šroubky a pak umístěte podle potřeby. Pokud se pustíte do policového systému, pověste svůj výtvor na zeď pomocí hmoždinek. Z bezpečnostních důvodů je vhodnější přišroubovat ke zdi i větší bedýnkovou stěnu, která stojí na zemi. Pokud přimontujete na spodní bednu kolečka, získáte mobilní nábytek, který snadno přemístíte podle potřeby z místa na místo.

Police, stolek nebo botník

V chodbě si lze postavit třeba botník. Stačí pospojovat pár bedýnek (počet závisí na množství vašich bot) a pevně přikotvit ke zdi. Pokud máte k dispozici opravdu velké bedny, lze do nich ještě namontovat desku, která box rozdělí na dvě samostatné police.

V obýváku si zase můžete vyrobit parádní konferenční stolek. Na jeho výrobu vám postačí čtyři bedny, které poskládáte vedle sebe podle vaší představy. Oceníte i úložný prostor, který můžete kvůli lepší přehlednosti vyplnit třeba koši.

V koupelně oceníte pár bedýnek nad sebou, nejlépe na kolečkách. Do vzniklých polic můžete naskládat ručníky, prací prášek, kosmetiku či jiné hygienické potřeby.

Zajímavě vypadají bedýnky i v kuchyni, kde mohou nahradit horní sestavu kuchyňských skříněk. Ušetříte peníze a ještě bude vaše kuchyň vypadat hezky a nevšedně.

Jako stavebnice

Uplatnění najdou dřevěné bedny i ve studentském pokoji. Ze dvou beden nad sebou vytvoříte nohy pracovního stolu, na který položíte rovnou dřevěnou desku nebo fošnu. V "nohách" stolu získáte úložný prostor. Pokud ho budete potřebovat více, stačí pak ještě pár bedýnek položit na stůl a hned budete mít kam všechny věci uschovat.

Stále větší oblibě se těší také výroba vlastního nábytku z transportních palet. Pokud jste se i vy rozhodli, že se pustíte do díla, tak si dejte pozor při výběru palet. Psali jsme také: Vyrobte si na svátky vlastní vůni podle chuti. Výroba aroma svíčky není nic složitého

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu