Připravte pro přátele a sousedy během svátků posezení na zahradě. Zimní party má své kouzlo

Exterier 22. prosince 2021 | 10:08 — Mirka Malá
Vánoční svátky jsou ideálním časem i důvodem, proč uspořádat na zahradě zimní party. Je to navíc v dnešní koronavirové době i poměrně bezpečná varianta, jak se sejít s přáteli či sousedy.
I v zimě si můžete užít fajn párty / Shutterstock

Chcete-li se na party pořádně připravit, musíte především najít zůsoby, jak udržet hosty v teple a pohodlí i přes klesající teploty, ale dá se to zvládnout. Takže co všechno je třeba zajistit?

Pohodlné místo pro sezení

Začněte tím, že vytvoříte  nějaký "úkryt", kde budou vaši hosté chráněni přírodními živly. Pokud nemáte altán nebo krytou terasu, zvažte umístění stanu nebo nějaké plachtové střechy. Pokud nemáte zahradní stran se stěnami, nebojte se místo k sezení ze 3 stran ochránit pomocí plachet, budete mile překvapeni, že tam bude o moc tepleji. Pak už stačí umístit jen židle, použít můžete i ty z domu, když máte jistotu, že jsou chráněny před sněhem.

Rozdělejte oheň

Otevřený oheň nesmí na vaší zimní party chybět. Jednak dělá atmosféru, ale taky vaše hosty trochu zahřeje. Pokud nemáte ohniště, rozdělejte oheň v nějaké velké plechové nádobě. Pokud máte doma plynový ohřívač, zcela jistě jej na party použijte.

Využijte zahradní domek nebo garáž

Jak radí web Backyard Boss, pro zimní party se vyplatí využít i zahradní domek nebo garáž. Pravda, budete tam muset nejprve trochu uklidit a možná to bude chtít i nějakou drobnou výzdobu, ale lze tam umístit například občerstvení nebo další židle pro sezení hostů.

Osvětlení a deky nesmí chybět

Zahradu, terasu, stan či kůlnu bude samozřejmě potřeba osvětlit. Nebojte se ani vánočních řetězů, lampiček a svíček. Čím více světýlek, tím lepší atmosféra. Pro své hosty nezapomeňte také nachystat deky, do kterých se mohou zabalit, aby zmírnili dopady chladného počasí. Na židle samozřejmě dejte podsedáky nebo polštářky.

Servírujte teplé drinky a jídlo z grilu

Není to sice nic světoborného, ale na zimní zahradní party se tepé drinky hodí ze všeho nejvíc. Rozhodně mnohem víc než studené pivo, víno či rum. Přímo nad ohněm můžete připravovat svařák, chybět by neměl ani grog a další horké nápoje.

Také výběr správných potravin může zvýšit tělesnou teplotu a udržet vás i vaše hosty v teple. První a pravděpodobně nejznámější možností je cokoli, co se považuje za pikantní. Když jíte kořeněná jídla, většina lidí cítí horko, když jim zčervená obličej nebo se začnou potit. Mezi další možnosti patří obiloviny, ořechy, semena, kořenová zelenina a živočišné produkty. Zkuste si udělat vydatný pikantní guláš nad ohněm, nebo ugrilujte dobře okořeněné maso. Dále čtěte: Brzy se zase ochladí. Pár tipů, jak ušetřit doma trochu tepla, se bude hodit.

Zdroj: Backyard Boss  Gardening Etc.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu