Zpříjemněte si podzim doma pomocí několika maličkostí

Interier 24. září 2020 | 14:06 — Marie Drahá
S nástupem sychravého počasí se rádi vracíme domů, kde se zachumláme pod teplou deku a s horkým čajem v ruce pozorujeme plískanice za okny. Více než kdy jindy oceníme v interiéru útulnou atmosféru, kterou si můžeme vytvořit jednoduše a za pár korun.
Další 3 fotografie v galerii
Odstíny béžové nebo okrové v interiéru pocitově zahřejí / Depositphotos

Než se na podzim začne doma topit, býváme nuceni překlenout období, kdy je nutné se i v obýváku skutečně zahřát. Většinou ale není nutné navlékat na sebe huňaté ponožky a balit se do svetrů. Mnohdy se stačí zahřát jen pomyslně. Psychicky na nás totiž působí fakt, že ubývá slunečních paprsků, z nichž čerpáme energii celé léto. Ty je třeba nahradit něčím jiným.

Hřejivé textilie

Změna ročního období s sebou obvykle přináší výměnu povlečení, záclon, závěsů i návleků na polštářky. Materiál přitom hraje důležitou roli. Zatímco v letních vedrech byl nejpříjemnější len, nyní dáváme přednost flanelu, vlně, bavlně nebo sametu. Tóny světle hnědé, béžové nebo okrové jsou nadčasové a opticky zahřejí celou rodinu. Vyhněte se uniformovanosti a oživte některý z prvků výraznějším odstínem, který vás spolehlivě dostane z podzimních depresí.

Dostatek osvětlení

Pobyt v pološeru na náladě nepřidá. Dbejte na to, abyste měli ve všech místnostech dostatek umělého světla. Ideální je kombinace zářivého osvětlení s tlumenými tóny, ty nejvíce oceníme při večerním odpočinku. Lampičky s možností nastavení intenzity světla se dnes běžně dají koupit za rozumnou cenu. Právě na podzim zútulní a zahřejí domácnost také svíčky všech velikostí a barev.

Aromatické vůně

Nemusíte denně péct, abyste při příchodu domů ucítili vůni pečeného štrúdlu nebo něžné vanilky. Je několik variant, jak si hezky provonět dům. Můžete zvolit jednu z aromatických svíček, vonnou lampu nebo difuzér, stejně tak se vyhnout chemii a objevit sílu esenciálních olejů. Někoho zaujme vůně svařeného vína, někdo jiný dá přednost dřevu. Ti šťastní si jej ovšem vychutnají při pohledu na plápolající oheň v kamnech či v krbu. Dále čtěte: Jak provonět celý byt během chvilky. Vše, co budete potřebovat, máte doma.

Maličkosti pro potěšení

Na podzim se obklopte věcmi, které máte rádi. Dlouho se chystáte do fotolabu, že vyvoláte rodinné snímky? Konečně se na to vrhněte a několik z nich si vystavte v bytě pro potěšení. Nezapomeňte si protřídit CD nosiče a vybrat ty, které jste už dlouho neslyšeli a pro podzimní večery budou jako stvořené. Chybí už jen slušná zásoba kvalitního čtení nebo výběr filmů dle vlastního gusta a podzimní nečas si na vás rozhodně nepřijde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu