Skleněné umyvadlo se stane ozdobou vaší koupelny. A nemusíte se bát, je stejně odolné jako keramické

Koupelna 22. srpna 2021 | 15:33 — Marie Drahá
Umyvadlo ze skla? Není příliš křehké? Nenechte se zmýlit. Skleněná umyvadla jsou stejně odolná jako keramická a například Italové je doslova milují. Sklo je pro ně symbolem kreativity, představuje navíc zručnost řemeslných mistrů. Chcete dodat své koupelně styl? Pak neváhejte.
Další 3 fotografie v galerii
Skleněné umyvadlo se stane v koupelně designovým kouskem / Depositphotos

Skleněné umyvadlo klame svým vzhledem. Na první pohled vypadá, že se při sebemenším neopatrném zacházení rozsype. Jenže opak je pravdou. Sklo o průměru dvou centimetrů je poměrně bytelné a vydrží toho stejně jako keramika. Pokud se ovšem stane, že na něj spadne těžký předmět, může se kousek skla odštípnout nebo umyvadlo prasknout.

Bytelné, ale přitom lehké

Ačkoliv jsou skleněná umyvadla na omak pevná, mají velmi nízkou hmotnost. Lze je proto kombinovat i s lehčími konstrukcemi a stylovým nábytkem připevněným na stěně. Sklo je materiálem, který působí v interiéru moderně a elagantně.

Umyvadla z něj vyrobená nabízejí výrobci v různých barvách i velikostech. Záleží na vás, zda dáte přednost odlehčenému minimalistickému designu nebo popustíte uzdu své fantazii a vsadíte například na umyvadlo v barvě krokodýlí kůže. Dále čtěte: Vana není určena na koupání, ale k relaxaci. Japonci si zřizují koupelny hlavně pro radost.

Odolá vodnímu kameni i poškrábání

Ani údržba není tak náročná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Vnitřní strana umyvadla zůstává vždy hladká, aby se snadno omývala. Některé typy skleněných umyvadel jsou navíc opatřeny speciální úpravou, která odpuzuje vodu a rovněž zabraňuje usazování vodního kamene. Tvrzené sklo je také odolné vůči poškrábání.

Zdroj: pianetadesign.it, utulne.cz.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu