Rustikální prvky v koupelně vytvářejí klidný a přírodní prostor inspirovaný venkovem

Koupelna 20. září 2021 | 10:20 — Mirka Malá
Přírodní prvky jsou v bytovém designu stále oblíbenější. Ostatně proto se také objevují v mnoha stylech, třeba v tom skandinávském a hlavně v cottagecore. A týká se to i koupelny. Dřevo totiž koupelnám dodává úplně jiný rozměr.
Další 3 fotografie v galerii
Venkovský styl vybízí především k relaxu / Depositphotos

Rustikální prvky v koupelně zahrnují přírodní materiály a měkké textury a vytvářejí pocit domácí relaxace. Jinými slovy jde o ideální prostředí pro dlouhé koupele při svíčkách v idylce venkova. Moderní, rustikální venkovský vzhled je trend, který čerpá inspiraci z tradiční a malebné anglické chaty a amerických usedlostí a tento styl lze snadno přenést do koupelny ve vašem domě či bytě.

Jaké jsou designové prvky rustikální koupelny

Začít musíte barvami. Paleta barev je především neutrální s akcenty břidlicově šedé, teplé hnědé a šalvějově zelené. K tomu se budou hodit jemné dlaždičky nebo vintage vzory.

Pokud se do své rustikální koupelny chcete pustit se vším všudy, pak myslete na odkryté rysy, například na dřevěné trámy, cihlové nebo kamenné zdi, surovou omítku a dokonce i část odhaleného potrubí. To vše je součástí rustikálního designu.

Přírodní podlaha, ať už je to dřevěná, kamenná nebo nějaká umělá imitace obojího, je samozřejmě důležitou součástí rustikální koupelny. No a v neposlední řadě nesmí chybět dřevěný nábytek. Takže rozhodně všechny koupelnové skříňky, ale třeba i koše na prádlo a boxy na koupelnové produkty, musejí být dřevěné. Pokud chcete svoji rustikální koupelnu vyladit k dokonalosti, pak nezapomeňte na dřevěné dávkovače mýdla a dekorace z proutí, bambusu nebo sušených ozdobných trav.

Další detaily rustikální koupelny

Zvolte především teplé osvětlení. Agresivní osvětlení a rustikální atmosféra se prostě nesnesou. Místo toho se rozhodněte pro teplejší možnosti osvětlení nebo světla se stmívači, které vám navodí v koupelně příjemnou náladu. V souladu s odhalenými trubkami a dřevem vytvoří světla a lampy s odhalenými žárovkami moderní vzhled v rustikální koupelně. Rustikální koupelně ale nejvíc sluší svíčky. Proto jimi v takové koupelně rozhodně nešetřete.

Pokud potřebujete před vanou a umyvadlem nějaké předložky, rozhodněte se pro koberečky z přírodních materiálů. A žádná rustikální koupelna není kompletní bez dřevěné stoličky, která vám rovněž poslouží jako odkládací místo, takže je výhodné ji postavit poblíž vany. Dále čtěte: Podzim nemusí být depresivní. Vyzdobte si byt či dům podzimními dekoracemi a budete se doma cítili příjemněji.

Zdroj: Woman and Home.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Proč trpíme arachnofobií, co skutečně způsobuje strach z pavouků a lze se této fobie zbavit?

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu