Objevte výhody parní trouby. Umí dokonce vařit a obejde se bez tuků

Spotřebiče 23. září 2020 | 13:00 — Marie Drahá
Nezdravé tuky se snaží řada lidí omezovat. Důvodem mohou být zdravotní potíže nebo snaha o zdravý životní styl. Pořízení vhodného spotřebiče může přitom mnohé usnadnit. Vaření na páře se stalo fenoménem, na oblibě proto stále více získává také parní trouba.
Další 3 fotografie v galerii
Parní trouba bývá často označována jako multifunkční / Depositphotos

Parní trouba bývá často označována jako multifunkční. Krom toho, že se v ní dá péct maso nebo grilovat zelenina, v ní snadno uvaříte knedlíky nebo rýži, případně ohřejete večeři, aniž byste měli doma mikrovlnku. V parní troubě se dá elegantně připravit kynuté těsto, zavařovat, sterilizovat láhve a dokonce odšťavňovat.

Na rozdíl od elektrických či plynových spotřebičů obsahuje parní trouba zásobník na vodu. Ten následně generuje páru, která je vháněna do trouby. V závislosti na tom, jaký zvolíte program, pak kombinuje určité množství páry s teplým vzduchem. Pro každý pokrm je tak možné zvolit jinou variantu, aby byl výsledek co nejlepší. Díky páře však jídlo není vysušené a podle nejrůznějších šéfkuchařů, kteří si přípravu menu v parní troubě oblíbili, chutná znamenitě. Krom toho má celou řadu výhod.

Největší výhody parní trouby

  • Díky tomu, že teplota páry nepřesáhne 100 °C, si připravované pokrmy zachovají celou řadu vitaminů a minerálů, dokonce i svůj vzhled.
  • Při přípravě jídla se můžete zcela vyhnout tukům i dalším dochucovadlům a objevit tak přirozenou chuť jednotlivých pokrmů. V neposlední řadě vám poděkuje váš organismus.
  • Ve srovnání s dalšími možnostmi zkracuje pára přípravu jídla až o 20 %, což představuje úsporu času stráveného v kuchyni.
  • V parní troubě lze připravovat hlavní jídlo i přílohu najednou, aniž by od sebe přebraly vůni. Do trouby je lze vkládat postupně i všechny najednou.
  • Trouba umí ohřívat jídlo bez toho, aniž by bylo vysušené, stejně tak nabízí standardní programy konvenční ohřev, horký vzduch či gril.
  • Pokud skutečně využijete možností, které parní trouba nabízí, jídlo v ní se nikdy nepřipálí.
  • Vybrané modely umožňují připravovat pokrmy metodou SousVide, tedy „ve vakuu“. Jde o luxusní záležitost, kdy se jídlo připravuje ve vzduchotěsném plastovém obalu ve vodní lázni s přesně řízenou teplotou. Psali jsme také: Nešvary, kvůli kterým si mnoho domácností zbytečně prodražuje myčku na nádobí.
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Bouřky mohou být nebezpečné. Proč byste měli vynechat sprchování a mytí nádobí během bouřky?

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu