Nejnovější digestoře ohromí chytrými funkcemi. Umí být dokonce neviditelné

Spotřebiče 30. července 2021 | 20:14 — Marie Drahá
Nejnovější digestoře na trhu jsou tak tiché, že je sotva uslyšíte. Silný výkon a prvotřídní design se řadí mezi naprostý standard, který nutí výrobce posouvat spotřebiče dál za hranice běžných možností. Čím vším vás nejmodernější odsavače par dále ohromí?
Další 4 fotografie v galerii
Moderní digestoře splňují ty nejvyšší nároky na výkon i na design / Depositphotos

Na stěnu, na strop, do skříňky nebo pod ní. Kam se rozhodnete umístit digestoř, je zcela na vás. Nevzhledným krabicím přilepeným ke stěně nebo spodní skříňce linky naštěstí dávno odzvonilo. Moderní digestoře umí prostor ozdobit nebo zůstat naopak zcela skryté. Díky rozlišným designům nabízejí ideální řešení pro každou kuchyni.

Neviditelná digestoř neruší design kuchyně

Máte dojem, že by digestoř narušila vzhled vaší kuchyně? Nechte si ji nainstalovat do nástěnné skříňky kuchyňské linky. Pokud sladíte ploché čelo s designem skříněk, stane se odsavač par prakticky neviditelný. Ovládá se jednoduše: v případě potřeby vysunete jediným tlačítkem plochou část nad pracovní plochu a poté znovu zasunete. Výsuvné digestoře jsou určené pro milovníky minimalismu nebo řešením pro varné ostrůvky, kdy není třeba odsavač instalovat v prostoru místnosti ke stropu.

Namísto vestavného spotřebiče můžete nechat digestoř v kuchyni vyniknout. Některé odsavače par totiž připomínají doslova umělecké dílo, které v místnosti jen tak nepřehlédnete. Při výrobě digestoří se používají ušlechtilé materiály, sklo, černé sklo či nerezová ocel a designéři si hrají také s tvary.

Kombinace s varnou deskou je trendem

Nástěnné odsavače par jsou běžně instalovány nad varnou desku, na zeď mezi kuchyňskými skříňkami. Otrůvkové odsavače je možné upevnit na strop nad kuchyňskou linkou. Digestoř však může být i pevnou součástí varné desky a páry při vaření jsou odsávány sací zónou umístěnou přímo v jejím centru. Dotykové ovládání odsavače je přitom umístěno vedle ovládacího panelu varné desky. Dále čtěte: Indukční varné desky se pyšní řadou chytrých funkcí. Tipy, jak je v kuchyni co nejlépe využít.

Pokročilé technologie jsou výsadou všech nejnovějších modelů. Ty nejvyspělejší už vás nebudou potřebovat ani k uvedení do provozu, ani k ovládání. Samy se zapnou, když začnete s vařením, samy přizpůsobí svůj výkon tomu, co se na varné desce právě děje a samy se vypnou, když je vzduch opět čistý. Kromě toho vám dají vědět, že je třeba vyměnit filtry. Výsledkem je pohodlnější a příjemnější používání kuchyně.

Spočítejte si svůj ideální výkon

Výkon a hlučnost digestoře jdou obvykle ruku v ruce. Objem přiváděného vzduchu nebo výkonnost odsavače par musí proto odpovídat objemu místnosti. Jen tak nebude odsavač par dělat v kuchyni zbytečný hluk a rušit vás při odpočinku či povídání. Pro příjemné prostředí by se měl vzduch v místnosti vyměnit šestkrát až dvanáctkrát za hodinu.

Zdroj info: www.thorkitchen.com, www.peknebydleni.cz, www.bosch-home.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Největší vodní park v Evropě je plný vzrušujících jízd...

Zavřít reklamu