Indukční varné desky se pyšní řadou chytrých funkcí. Tipy, jak je v kuchyni co nejlépe využít

Spotřebiče 16. července 2021 | 18:06 — Marie Drahá
Moderní doba fandí chytrým technologiím a ani varné desky nejsou v tomto ohledu výjimkou. Cestou inovací jsou především indukční varné desky, které nabízejí širokou škálu nadčasových funkcí i moderních programů. Jak tyto chytré funkce využít?
Další 3 fotografie v galerii
Milovníci moderních technologií nedají dopustit na vaření na indukci / Depositphotos

Indukční varné desky nové generace preferují rychlé a úsporné vaření s ohledem na rodinný rozpočet. Vaření na nich je pohodlnější, plynulejší a hlavně efektivnější. Ovládají se dotykem, který potvrzuje zvuková odezva. Rozhodli jste se upřednostnit indukci před plynem i sklokeramikou? Tyto funkce by vaší pozornosti rozhodně ujít neměly.

Flexi-zóna

Flexi zóna umožňuje propojit dvě varné zóny v jednu velkou plochu. Jedná se o funkci, kterou oceníte především při přípravě jídla v objemných hrncích, pánvích nebo pekáčích.

Booster

Funkce Booster, JetStart nebo také například Sprintstart zaručují velmi rychlý náběh ohřevu vybrané varné zóny na maximální výkon. Vyplatí se použít například při prudkém opékání.

Hi-Light varné zóny

Varné desky se díky nim rozehřívají velmi rychle, ale také rovnoměrně. Vařit tak můžete začít už za několik málo vteřin. Funkce Hi-Light také snižuje spotřebu energie prodlužuje životnost desky.

Hob2Hood

Systém, jímž je indukční varná deska bezdrátově propojena s odsavačem par. Ten spustí odsávání v případě potřeby automaticky. Ještě lepší možností je pořídit si inteligentní desku s integrovanou digestoří, která je vybavena centrálním ventilátorem.

Timer

Časovač je funkce, která umožňuje nastavení doby, po jejímž uplynutí se zvolená varná zóna automaticky vypne. Dále čtěte: Moderní lednice udrží potraviny až dvakrát déle čerstvé a funkcí nabízejí ještě mnohem více.

Dětský zámek

Bezpečnostní ochrana, díky níž zablokujete tlačítka varné desky a zabráníte tak její nechtěné manipulaci menšími dětmi. Nehrozí, že by varnou desku samy spustily nebo provedly na desce jiné nastavení.

Varná deska s asistentem

Varná deska, kterou lze propojit přes Wi-Fi s chytrým mobilním telefonem a ovládat ji přes něj. Varná deska s teplotní sondou si navíc sama pohlídá vnitřní teplotu pokrmu a teplotu varné zóny vaření přiizpůsobí.

Funkce a vlastnosti varné desky jsou zpravidla závislé na její ceně. Jsou však také důkazem toho, že i na dvoukruhové plotýnce se dá uvařit v objemném hrnci nebo manipulovat s pánvemi. Největší vliv na to, jak rychle se daný pokrm uvaří, má výkon varné desky.

Zdroj: www.kernau.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu