Domácí pekárna připraví nejen křupavý chléb. Upečete v ní prakticky všechno a obsluha je velmi snadná

Spotřebiče 12. listopadu 2021 | 12:20 — Mirka Malá
Domácí pekárny jsou tu už řadu let, ale zdaleka ne každý ji má doma. Ten kousek chleba si přeci snadno koupíte v supermarketu. Jenomže domácí pekárny nepečou jen chleba. Upečou prakticky všechno, a to je důvod, proč jsou platným pomocníkem v kuchyni.
Domácí pekárny dokáží upéct nejen chleba, ale i sladkosti a kynuté pečivo / Shutterstock

Je libo domácí chleba, housky, rohlíky, bezlepkové pečivo nebo dokonce těsto na pizzu, koláčky, kynuté knedlíky a další dobroty? To všechno za vás prakticky udělá domácí pekárna.

Jak se peče v pekárně

Peče se v ní snadno. Pokud se nechcete zdržovat například u pečení chleba a dalšího pečiva shromažďováním jednotlivých ingrediencí, snadno koupíte už hotové směsi na všechny možné druhy pečiva, které zkrátka jen podle návodu dáte do pekárny a ta už dál peče sama.

Pokud si chcete svoje domácí pečivo opravdu udělat podle svého, pak jen podle návodu dáte do pekárny jednotlivé ingredience od mouky až po různá semínka a bylinky. Některé domácí pekárny jsou navíc vybaveny automatickým dávkovačem ingrediencí, kam vložíte semínka, oříšky a další vámi preferované přísady a pekárna si je sama přidá do těsta v ten správný čas.

Ale to není zdaleka všechno. V domácí pekárně toho upečete o hodně víc. Třeba vánočku, koláčky z kynutého těsta, koblihy a další sladké dobroty. V pekárně zvládnete i celou řadu dalších věcí, například domácí jogurty.

Jakou domácí pekárnu vybrat

O velikosti vašeho domácího chleba rozhoduje rozměr formy v pekárně. Na trhu jsou domácí pekárny, které upečou chleba o hmotnosti od 500 g do 1 800 g. Program na pečení housek, rohlíků či baget ale nemají všechny pekárny, takže pokud si chcete péct i tyto druhy pečiva, musíte vybrat správný model.

Rozhoduje také nabídka programů, která je u různých pekáren různá. Počet programů pak určuje, na co vše domácí pekárnu můžete použít. Jedná se například o programy na bezlepkový chléb, kynuté těsto, kaše, džem, bagety a žemle, některé domácí pekárny mají dokonce program na výrobu mléčných výrobků nebo speciální program na dorty.

A v neposlední řadě se zajímejte o to, jak vám vyhovuje ovládání pekárny, jaký má příkon a jaké další přidané funkce, zejména ty bezpečnostní, má. Protože jedině tak vám pekárna bude skvělým domácím pomocníkem. Dále čtěte: Jak vyčistit a vložit uhlíkový filtr do digestoře. I ona totiž potřebuje pravidelnou údržbu, aby sloužila co nejdéle.

Zdroj: Smart Bread Maker.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu