Meteostanice se doma hodí. Jakou ale vybrat? Dělí se na dva základní druhy

Spotřebiče 15. ledna 2022 | 09:04 — Mirka Malá
Meteostanice patří mnohde už ke standardní výbavě domácností. Umí totiž nejen ukázat, kolik stupňů Celsia je zrovna venku a jak se tedy máte obléknout, ale celkem spolehlivě dokáže předpovědět počasí.
Další 1 fotografie v galerii
Mezi meteostanicemi je velký výběr / Depositphotos

Meteostanice se hodí vždy a v letošní zimě obzvlášť, když mrazivé dny střídá oteplení stále dokola. Jakou meteostanici tedy potřebujeme?

Jak meteostanice předpovídá počasí

Než si začnete vybírat mezi levnějšími a dražšími modely meteostanice, je dobré vědět, že meteostanice dokáží obvykle předpovědět počasí na nejbližší hodiny, nejdéle však cca na 12 hodin. A přesnost takové předpovědi se pohybuje okolo 75 procent.

Meteostanice se dělí na dva základní druhy

Těmi základními druhy jsou drátové a bezdrátové meteostanice. Ty drátové mají několikametrovou sondu, která snímá venkovní teplotu, zatímco samotná meteostanice je umístěna uvnitř. I tato stanice tedy měří venkovní a vnitřní teplotu.

Bezdrátová meteostanice žádné dráty nemá a ven umístíte pouze čidlo. Existují také meteostanice s více čidly, takže jimi můžete měřit jak venkovní teplotu, tak například teplotu v různých částech domu. Čidla ale mají určitý dosah, o čemž se raději informujte již před nákupem meteostanice.

Stanice mají většinou již standardně další funkce, například budík, záznam minimální a maximální teploty, teplotní výstrahu, trend tlaku a teploty, barometr nebo fáze měsíce.

Nejnovější meteostanice jsou už také dotykové, ale samozřejmě za tento poslední technologický výstřelek si připlatíte. Existují také meteostanice s trvalým podsvícením, tedy displej je čitelný i ve tmě, u levnějších modelů si musíte displej ve tmě rozstvítit pomocí tlačítka.

Pokud je ale vaší primární motivací pro pořízení meteostanice především sledování aktuálních teplot, pak za slušnou meteostanici nezaplatíte víc, jak několik stokorun. Existují ale také smart meteostanice, jejichž cena se už pohybuje v řádu několika tisíc korun. Dále čtěte: Domácí pekárna připraví nejen křupavý chléb. Upečete v ní prakticky všechno a obsluha je velmi snadná.

Zdroj: Skyview, This Old House.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu