Pokud nemůžete sehnat dýni nebo chcete být letos originální, vyřežte si něco jiného

Tipy a inspirace 31. října 2020 | 09:20 — Klára Sanders
Konec října je už i v Čechách spjat s vyřezáváním dýní. Pokud se vám ale stane, že jsou dýně vyprodané, můžete vyzkoušet něco nového. Vyřežte si ananas.
Další 2 fotografie v galerii
Buďte originální a vyřežte si místo dýně ananas / Depositphotos

Pokud chcete být originální a na podzim si ozdobit domácnost i něčím jiným než dýní, vyzkoušejte si vyřezat ananas. Na internetu naleznete spoustu inspirativních fotografií tohoto tropického ovoce vyřezaného do tvarů halloweenské lucerny. Dříve byste si ho s tímto svátek nespojili. K tomuto účelu se ale skvěle hodí.

Vydlabat si můžete i ananas

V podzimním období už jste možná přejedení dýňových polívek. Vydlabejte pro změnu ananas a připravte si z jeho dužiny něco dobrého k snědku. Když ananasovou lucernu doma zapálíte a někde ji vystavíte, bude to také mnohem lépe vonět, než kdybyste použili tu dýňovou. Ananas bude vydávat příjemné sladké aroma.

Listy jako vlasy

Pokud do ananasu vyřežete nějaký strašlivý obličej, struktura jeho povrchu mu ještě přidá na děsivosti. Jeho listy budou navíc vypadat jako rozcuchané vlasy.

Postup je jednoduchý

Postup je úplně jednoduchý. Nejdříve odříznete vrchní část a vydlabete vnitřek ovoce, který můžete jakýmkoliv způsobem využít v kuchyni. Potom ananas trochu osušte ručníkem. Pak do něj vyřežte obličej podle vlastní fantazie, dovnitř umístěte čajovou svíčku a zapalte. Vyzkoušejte tento tip a překvapte neotřelou podzimní dekorací. Psali jsme také: Dekorace z šípků si vyrobíte za pár korun. Mohou vám zdobit interiér klidně až do jara

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu