Zasklete si balkon a můžete na něm relaxovat i za chladného počasí

Tipy a inspirace 04. února 2021 | 10:32 — Klára Sanders
Rádi trávíte čas na balkoně s kávou nebo knihou, ale chladné počasí vás zahnalo dovnitř? Řešení je jednoduché. Díky zasklení vám bude tento prostor sloužit celoročně a nemusí to být pouze odkladiště méně potřebných věcí.
Další 3 fotografie v galerii
Zasklený balkon je možností, jak si v bytě vytvořit místnost navíc / Depositphotos

Zasklený balkon je možností, jak si v bytě vytvořit místnost navíc. Zasklení navíc poskytuje ochranu před sněhem, větrem, prachem a ptactvem, ale přitom neomezuje světlo. Bezpečnost je zajištěna díky možnosti uzamknout balkon. 

Výhody zaskleného balkonu

Výhodou zaskleného balkonu je tepelná úspora. Můžete počítat s tím, že se výrazně sníží tepelné ztráty z pokoje vedoucího na balkon. Nepocítí to však jen nejbližší pokoj, v dalších místnostech se teplota zvedne až o 3 °C. Teplo na balkoně může zajistit elektrické sálavé topení, které je velmi úsporné. Jeho účinek pocítíte už několik minut po zapnutí. A nedostatek místa na balkoně? Žádný problém, topidlo pověsíte na stěnu. 

Zasklením dojde navíc i k poklesu nákladů na údržbu. Především podlahy u nezasklených lodžií trpí vnějšími vlivy, které je mohou narušit a vést až k zatékání do panelů. Zasklení chrání nejen podlahy, ale i stěny před vlivy zvenčí.

Zasklení s rámem i bez rámu

Můžete si vybrat zasklení balkonu s rámem, nebo bez rámu. Rámový zasklívací systém bývá většinou o něco dražší než bezrámový. Rámy jsou totiž tvořeny hliníkovou konstrukcí a mají jednu nebo více posuvných částí, které jsou zasazeny v horní i spodní kolejnici. U bezrámových systémů, které jsou levnější, se používá především sklo, které je vsazeno do plastových profilů, které umožňují jednotlivá křídla otevírat a posouvat. Psali jsme také: O venkovní dlažbu se vyplatí dobře pečovat. Vydrží vám výrazně déle

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu