Řada možností, jak využít silonky v domácnosti i na zahradě

Tipy a inspirace 06. března 2021 | 10:30 — Marie Drahá
Schováváte v šuplíku punčocháče s očkem, protože se ještě můžou hodit třeba pod kalhoty? Nebo je rovnou vyhazujete? Zkuste najít silonkám další praktické využití. Skvěle s nimi vytřete pod ledničkou nebo vyleštíte kliky. Můžete do nich dokonce uskladnit cibuli.
Další 4 fotografie v galerii
Silonky nejsou určeny pouze k jednomu použití / Pexels

Nylon je měkký, ale přitom poměrně pevný materiál, který nepouští vlákna. Punčochové kalhoty se proto skvěle hodí v domácnosti na čištění. Pokud si jimi omotáte ramínko nebo delší vařečku, elegantně s nimi vyčistíte i špatně dostupná místa, jako jsou prostory pod ledničkou nebo pod nábytkem. Na syntetická vlákna se totiž špína velmi dobře chytá.

Během chvilky vysoký lesk

S roztrhanými silonkami ale výborně vyčistíte také brýle, zrcadla nebo porcelán. Stejně tak své boty. Zkuste na ně nanést trochu krému a přeleštit je punčocháčemi. Během chvilky se budou perfektně lesknout. Jestli vám ještě nějaké silonky zbydou, vyleštěte s nimi v domácnosti kliky, lesklý nábytek a další hladké povrchy. Nebudete se stačit divit.

Díky širšímu proužku silonek budete mít v koupelně vždycky čistý kartáč na vlasy. Když silonku napíchnete na bodliny a stáhnete dolů až na podložku, z níž vyčnívají, vytáhnete s ní i všechny vlasy a nečistoty. Až půjdete prát spodní prádlo a nebudete moct najít prací sáček na jemné prádlo, vložte jej do kapsy ze silonek. Došly vám vatové tamponky? Se staršími punčocháčemi si můžete dokonce odlakovat nehty.

Když se vám v místnosti zakutálí náušnice nebo menší šroubek a vy marně přemýšlíte, kde by mohl být, pomozte si vysavačem, na jehož hubici navlečete silonku. Během chvilky se předmět lapí do punčochového filtru.

Hodí se na cibuli i na rajčata

Staré silonky využijete dokonce v kůlně nebo na zahradě. Potřebujete přivázat rajčata, květiny nebo mladé stromky k opěrným tyčkám? Místo klasického provázku je svažte proužky punčocháčů. Jedná se o pružný materiál, který se do stonků nebude zařezávat. Silonky se dají dokonce natáhnout přes dozrávající cuketu. Ochráníte ji tak před nežádoucími živočichy. V punčochových kalhotách se dá ve spíži uskladnit cibule nebo česnek.

Zůstala vám v dílně stará barva, kterou byste rádi použili, ale nejdřív z ní potřebujete dostat zaschlé hrudky? Jako filtr poslouží silonky. Mimochodem skvěle ochrání také nejrůznější štětce, na něž se díky obalu nebude usazovat prach. Silonky nevyhazujte ani v případě, že máte na zahradě bazén. Výborně totiž fungují jako lapač listí.

Punčochami můžete vyplnit polštářky i roztržené plyšáky. Tvořiví jedinci je využijí při tvorbě gumiček, náramků, podložek, deček nebo košíků. Silonky nabízejí využití více než dost. Dále čtěte: Nejkrásnější dekorace z korkových zátek, které se hodí i do moderního interiéru.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu