Moderní varné desky si pohlídají bod varu a samy vypnou. A umí toho víc

Spotřebiče 18. října 2020 | 11:11 — Marie Drahá
Jednoduchost a pohodlnost. Dva základní parametry, na které sázejí výrobci domácích spotřebičů a s nimiž sklízejí u zákazníků ty nejlepší ohlasy. Příkladem jsou varné desky, jejichž nejnovější modely jsou vybaveny funkcemi, které osloví i nejnáročnější.
Další 4 fotografie v galerii
Varná deska sama pohlídá, aby vajíčka byla přesně podle vašich představ / Depositphotos

Největší oblibě v případě domácího vaření se těší indukce. Oproti jiným typům desek totiž nabízí rychlejší vaření, větší úsporu i bezpečnost, navíc představuje snadnou údržbu. Nezbytným komfortem je jemné dotykové ovládání.

Praktické funkce moderní varné desky

Výběr vhodné varné desky do domácnosti nezávisí pouze na prostorových možnostech. Moderní indukční desky mají nejen skvělý design, ale nabízejí také celou řadu praktických funkcí, s nimiž se stane vaření příjemnou zábavou.

  • Dali jste vařit brambory, nepohlídali si, až začne voda vařit a po obědě museli jako bonus čistit varnou desku? Nejnovější varné desky si samy pohlídají bod varu a nikdy nepřetečou.
  • Pokud při odchodu z domu přemýšlíte, jestli jste vypli na sporáku plotýnku, u moderní varné desky nemusíte. Při delší nečinnosti sama automaticky vypne.
  • Nenechavé prsty dětí se dostanou téměř všude. Dětská pojistka se postará o to, aby děti nepřenastavily navolené parametry a zablokuje jim ovládání.
  • Potřebujete uvařit oběd pro větší rodinu nebo své známé? Díky jedné z funkcí si můžete rozšířit varnou plochu a připravovat jídlo v pekáči až o průměru 30 cm.
  • Moderní varnou desku lze ovládat přímo z gauče, kde sledujete svůj oblíbený seriál, nebo prakticky odkudkoliv. Smart zařízení vyžaduje pouze instalaci aplikace do vašeho mobilního telefonu.

  • Některé typy desek jsou přímo propojeny s odsavačem par. Různé funkce digestoře tak lze ovládat z varné desky. Některé typy samy rozpoznají, jaký stupeň odsávání použít.
  • Bezpečnější zacházení zajistí ukazatel zbytkového tepla, díky němuž snadno zjistíte, zda varná zóna už vychladla a lze se jí dotknout nebo vyčistit. Pro tento účel je také možné zablokovat na určitou dobu ovládací panel.
  • Konec přihřívání. Než se celá rodina sejde u stolu, můžete využít funkce konstantní teploty. Polévka či druhý chod budou připraveny k podávání přesně tak, jak si přejete.
  • Až si budete během vaření potřebovat odběhnout do obchodu a nechcete riskovat zaplý sporák, přijde vhod funkce, s níž vaření pozastavíte, aniž byste přišli o přednastavené parametry.
  • Během vaření se můžete věnovat čemukoliv jinému, aniž byste přitom museli hlídat čas. Jednoduše si na varné desce nastavíte čas a spotřebič jej za vás ohlídá.
  • Moderní deska si umí nastavit ideální stupeň pro smažení a ten udržuje po celou dobu. Už se vám nestane, že připálíte ke snídani oblíbené palačinky.
  • Moderní varnou desku oceníte i tehdy, když budete potřebovat rychle přivést vodu k varu, šetrně rozpustit máslo nebo čokoládu. Dokonce za vás pohlídá, aby vajíčka k snídani byla připravena přesně tak, jak je máte rádi.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu