Barvy letošních Vánoc jsou klasické a elegantní. IN je vše ručně dělané

Interier 18. listopadu 2020 | 09:33 — Marie Drahá
Letošní Vánoce se ponesou ve znamení tradic a nostalgie. Nebojte se oprášit velké skleněné koule po rodičích a dům vyzdobit čerstvě utrženými větvičkami chvojí. Interiéru totiž budou vévodit přírodní a rukodělné dekorace. Pokud chcete držet krok s trendy, rozhodně nezapomeňte na tmavě modrou.
Dalších 7 fotografií v galerii
Letošní Vánoce mají být pro řadu z nás neopakovatelné / Pixabay

Designéři každoročně vyhlášují barvu, která má být módním symbolem vánočních svátků. Letos vsadili na klasiku. Vedle tradičních odstínů, jakými jsou červená, zelená a zlatá, doporučují tmavý odstín modré. Má připomínat noční oblohu plnou hvězd a do našich domovů vnést trochu vánočního tajemna.

I saténová stuha dokáže zázraky

Tmavě modrou lze dobře kombinovat s nadčasovou stříbrnou, nebo ještě lépe s bílou symbolizující sníh. Elegantní a čistá výzdoba snad nikdy z módy nevyjde. Další možností je pak růžová, která je v kurzu hned v několika odstínech. Společně s modrou vytvoří něžnou a romantickou kombinaci. Že se vám nechce utrácet za nové ozdoby? Stačí najít v šuplíku obyčejné stuhy nebo kousky látek a trochu si s nimi pohrát.

Upečte si letos betlém z perníku

Rukodělné ozdoby a dekorace jsou in a domácímu tvoření přichází na chuť čím dál více lidí. Trendy je tedy vše, co je připravené vlastníma rukama a s láskou. Pustit se můžete do výroby ozdob, adventního věnce, světelných dekorací nebo vánočního cukroví. Takový betlém z perníku na štědrovečerním stole bude doslova k nakousnutí.

Oprašte dekorace, které leží na půdě

Nebojte se vytáhnout z půdy ani slaměné nebo dřevěné ozdoby. Hezky budou vypadat v kombinaci s pytlovinou, šiškami či režnými provázky. Interiéru dodají tradiční a útulný nádech, který letos oceníte více než kdy jindy. Na jeho výzdobě byste si proto měli nechat obzvlášť záležet. Dále čtěte: Jak zabránit v zimě rosení oken, tvorbě vlhkosti i plísní.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...