Málokdo ví, že správným skladováním prodloužíte kuchyňskému náčiní životnost

Kuchyně 08. února 2021 | 12:39 — Klára Sanders
Možná by vás to ani nenapadlo, ale u určitých věcí, které v kuchyni běžně používáme, opravdu záleží na jejich skladování. Budou vám pak mnohem déle sloužit.
Další 3 fotografie v galerii
Kuchyň je místo, kde většinu náčiní používáme téměř denně / Pixabay

Kuchyň je místo, kde většinu náčiní používáme téměř denně. Proto je dobré vše uložit nejen prakticky, ale také tak, aby se náčiní neponičilo. 

Nože

Pokud ukládáte nože do šuplíku, skladujete je špatně. Zaprvé je to nebezpečné, protože když strkáte prsty do hromady ostří, můžete se říznout. Také to ale škodí vašim nožům. Pokaždé, když čepel uhodí něco jiného než jídlo, jako například jiný nůž nebo hrany šuplíku, existuje nebezpečí, že vzniknou drobné oděrky, čímž se nůž postupně ničí. Nejbezpečnější je skladovat je ve stojanu na nože, do kterého je můžete opatrně zasunovat, nebo ještě lépe na magnetických proužcích.

Pečicí papír

Už jste přišli na lepší způsob skladování pečicího papíru než jej pokaždé, když ho chceme použít, neohrabaně tahat z krabičky? Šikovné je nasadit jej na tyčový držák a potom v případě potřeby z něj jen kousek odvinout. Obdobně to můžete vyřešit i s alobalem nebo potravinovou fólií, se kterými je manipulace snad ještě obtížnější.

Kořenky

Je sice hezké mít všechno koření ve stejných nádobkách, často je to ale zároveň nepraktické. Může se stát, že začnete používat nějaký nový druh koření, se kterým jste nepočítali, a tím pádem se nevleze do stejných kořenek a stejně budete muset vymyslet nějaký jiný systém. Některé druhy koření zase používáte mnohem častěji než jiné a hodila by se pro ně tedy nádoba větší. Mnohem výhodnější než mít všechny kořenky stejné, je spíše uložit koření podle množství a frekvence, s jakou ho používáte. 

Sklenky na víno

Možná už jste se setkali s debatou, zda skleničky na víno skladovat postavené na stopce nebo naopak. Pokud nemáte speciální držák, do kterého skleničky pasují jen vzhůru nohama, skladujte je postavené na stopce, a to z jednoduchého důvodu, je to nejkřehčí část skleničky a podstavec by se mohl snadno odštípnout. Jestli skleničky používáte alespoň občas a máte je uložené ve skříňce, nemusíte se obávat usazování prachu. Pokud je používáte jen zřídka, nezáleží na tom, jestli se prach bude usazovat zevnitř nebo zvenčí, opláchnout je budete muset tak jako tak. Psali jsme také: Nepodceňujte výběr kuchyňské desky. Záleží na ní víc, než si možná myslíte

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu