Nevyhazujte ruličky od toaletního papíru aneb pár geniálních nápadů, k čemu je využít

Tipy a inspirace 09. září 2021 | 17:32 — Zuzana Procházková
Jestliže patříte mezi kreativní a výtvarné nadšence, pak je tento článek právě pro vás. Ruličky od toaletního papíru jsou totiž skvělým materiálem ke tvůrčí činnosti. Ukážeme si, co vše z nich lze vytvořit a jak je zužitkovat.
Další 3 fotografie v galerii
Vyrobte si z papírových ruliček květináčky, které se rozloží v půdě / Depositphotos

Ruličky od toaletního papíru putují nejčastěji ihned do odpadkového koše. Přitom z nich lze vytvořit super vychytávky do domácnosti, které zvládne naprosto každý. Kromě toho jsou ruličky také oblíbené mezi umělci a bývají i součástí různých výtvarných projektů. To je však kapitola sama pro sebe.

Vytvořte biokvětináčky

Malé květináčky z papírových ruliček jsou skvělé ke klíčení semínek a samozřejmě mnohem šetrnější k životnímu prostředí než ty plastové. Dno vytvoříte tak, že pouze přeložíte kraje ze čtyř stran a zasunete je do sebe. Velkou výhodou těchto biokvětináčků je to, že jakmile budete chtít sazeničku přesadit do půdy, můžete ji tam dát i s ruličkou. Ta se totiž postupem času v půdě rozloží.

Zorganizujte kabely

Rulička od toaletního papíru vám dále pomůže k organizaci všech možných kabelů. Můžete do ruličky zastrčit různé nabíječky, prodlužovačky či jiné kabely v domácnosti, které se těžko udržují přehledné. Kabely jednoduše smotejte na délku jedné ruličky a vložte je do ruličky. Ty pak ukliďte do šuplíku a máte vystaráno. Navíc si na ruličku můžete perem naspat, o jaký kabel se jedná.

Vyrobte krabičku na dárek

Často lidé kupují jako dárek nějaké malé drobnosti, ale zapomenou koupit k dárku krabičku. Až tato situace příště nastane, můžete si velmi jednoduše vyrobit krabičku vlastní. Postup je následovný. Na obou koncích ruličku lehce přimáčkněte a následně zastřihněte do půlkruhu. Poté oba konce ohněte opět do tvaru půlkruhu směrem dovnitř. Tím by měly vzniknout ohybatelné konce ve tvaru oka. Přehněte je před sebe a uvidíte, jak zaklapnou. Krabičku na drobný dárek máte tímto hotovou. Nyní ji můžete nabarvit a nazdobit dle vašich představ.

Podpalovač se vždy hodí

Zejména milovníci grilování rozhodně ocení tuto možnost využití ruliček od toaletního papíru. Ty můžete totiž směle využít jako podpalovače. Rolku jednoduše naplňte například papírem, drobnými větvičkami, třískami nebo jiným hořlavým materiálem. Udělejte si jich několik do zásoby. Až přijde čas grilování, tak nemusíte používat žádné chemické podpalovače, postačí tato naplněná rulička od toaletního papíru.

Použijte je jako stojan na kosmetiku

Z ruliček od toaletního papíru můžete také vytvořit velmi stylové stojany, držáky nebo například sadu kontejnerů na vaše kosmetické potřeby a líčidla. Kontejnery vyrobíte velmi jednoduše. Vezměte si nějaký karton nebo papírový talířek a poskládejte na něj několik papírových ruliček vedle sebe. Ty poté slepte mezi sebou a také se dnem. Následně už přichází na řadu více kreativní činnost, kdy si můžete kontejnery nabarvit a ozdobit dle libosti. V oblibě je také polepování těchto kontejnerů tapetami nebo ozdobnými nálepkami. Dále čtěte: Pokud chcete ihned nakopnout orchidej k novému růstu a květenství, zaměřte se na kořeny.

Zdroj: homehacks.co, theartofeducation.edu, cbc.ca.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu