Udělejte z balkonu zimní zahradu. Pomůžeme vám vybrat rostliny, které venku vydrží

Exterier 05. listopadu 2020 | 10:24 — Klára Sanders
Pokud máte rádi ozdobený a kvetoucí balkon a nechcete se toho na zimu vzdát, stačí zvolit rostliny, kterým nevadí zima a mráz. Ideální jsou jehličnany nebo vřesovce.
Další 2 fotografie v galerii
V zahradnictví si můžete pořídit jehličnany v květináčích / Depositphotos

Když jste zvyklí mít na balkoně přes rok kus přírody a všechny rostliny jste již zazimovali a uklidili do tepla, je na čase si vyzdobit balkon na zimu. I když je mrazivé počasí, co se rostlin týče, limitující, přece jen se můžete něčím potěšit. 

Vřesy a vřesovce odolají i mrazu

Jednou z nejčastějších rostlin jsou vřesy a vřesovce. Teploty pod bodem mrazu jim nevadí a většina z nich kvete v zimě. Pokud jich budete dávat více dohromady do jednoho truhlíku, dejte jim spíš kyselejší a propustnou zeminu. I když nejsou vřesy náročné na vodu, nenechejte je příliš vyschnout. Volné místo mezi rostlinkami můžete vyplnit mulčovací kůrou. Můžete k nim přiřadit i další rostliny odolné proti mrazu jako například okrasné trávy.

Jehličnany vám připomenou les

V zimě se hodí i jehličnany v truhlíku. K dostání jsou v obchodech už na podzim. Proti mrazům jsou odolné. Pomoct jim můžete i tím, že květináč umístíte do termoizolační nádoby. Je jich více druhů, některé jsou z plastu, jiné z kovu nebo polystyrenu. Sloužit mohou celý rok, protože rostlinu chrání jak před chladem, tak i vedrem.

Velký květináč chrání kořeny

Další možností je umístit rostliny do velkých květináčů. Čím větší vrstva zeminy, tím více chrání kořeny a je to lepší. Pokud nejsou vystavené dešti nebo sněhu, můžete je obalit jutou nebo netkanou textilií. Pokud se chcete pěstování přírodních rostlin v zimě vyhnout, můžete zvolit i přírodní dekorace. Můžete například větve jehličnanů nebo šišky napíchat do truhlíků a bude vystaráno. Psali jsme také: Osvědčené fígle a postupy, jak zaopatřit zahradu v zimním období

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu