Několik tipů, jak si vyzdobit ložnici stylově a za pár korun

Interier 21. ledna 2021 | 08:27 — Marie Drahá
Necítíte se ve své ložnici příjemně? Na vině může být přemíra elektroniky, pracovní koutek nebo stále nevyžehlený koš s prádlem. Ložnice, ve které se dokonale zrelaxujete, by měla být zařízena střídmě. Na její atmosféře se podepisují především dekorace.
Dalších 7 fotografií v galerii
Kvalitní spánek do velké míry odráží skutečnost, jak se ve své ložnici cítíte / Pixabay

I vkusně zařízená ložnice se může časem okoukat. Někdy však stačí pár malých změn, abychom z nudné místnosti vytvořili stylovou. Takovou, do které se budeme rádi vracet a v níž si co nejlépe po náročném dni odpočineme.

Přehoz ložnici hezky doladí

Nejvíce se na atmosféře ložnice podepisuje povlečení a přehozy. Při jeho výběru je dobré ohlížet se nejen na vzhled, ale především na materiál. Zatímco v zimním období se rádi zachumláte do flanelu či mikrovlákna, tradiční bavlnu využijete během celého roku. Mezi poslední trendy patří motivy rostlin, chybu však neuděláte ani s jednobarevným povlečením laděným tón v tónu. Šmrnc mu dodají dekorativní polštářky, které lze střídat s ročním obdobím. Nezapomínejte ani na přehoz, který zachytává prach a vzhled ložnice hezky doladí.

Lépe se vám bude ráno vstávat, když se po ránu zaboříte do měkkého koberečku. Kusové koberce nebo přírodní kůže nejvíce oceníte po stranách postele, hodí se ale také před postel. Nejpříjemnější jsou pod nohy husté koberce s dlouhým vlasem. Vhodnou alternativou může být i kulatý koberec položený ve středu místnosti nebo čtvercový koberec, na kterém stojí postel.

Obrázky nahradí decentní tapeta

S výzdobou stěn to v ložnici nijak nepřehánějte. Dobrou volbou je decentní tapeta, která by měla zdobit pouze jednu ze stěn, ideálně tu, která se nachází za čelem postele. Velmi oblíbené jsou také samolepicí dekorace, větší obraz nebo několik menších. Důležitý je však vzor nebo motiv, který by měl vyzařovat pozitivní energii či přání. Záleží na vás, zda dáte přednost koláži oblíbených fotografií nebo přírodě. S černobílými dekoracemi určitě nic nezkazíte.

Velkou pozornost věnujte také osvětlení. Ostré světlo se do ložnice příliš nehodí a může způsobovat potíže se spánkem. Lepším řešením jsou stolní nebo stojací lampy se žlutým světlem a textilními stínítky, které atmosféru v ložnici nijak neruší. Zajímavou dekorací může být také LED řetěz, kterým podsvítíte postel a svícny dle vlastního vkusu. Se skleněnými nebo dřevěnými určitě nešlápnete vedle.

Vzduch pročistí aloe vera i zelenec

V každé ložnici krásně vypadají květiny. Při jejich výběru je však dobré dbát na to, aby nespotřebovávaly kyslík. Mezi oblíbenou čističku vzduchu patří například aloe vera, která nevyžaduje takřka žádnou péči, podobně lze do ložnice umístit břečťan, dracenu nebo zelenec. Dále čtěte: Pokojové rostliny, kterým se bude dařit i v tmavém koutě.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu