Cvičit se dá i na minimálním prostoru. Využijte prvky, které místo nezaberou

Interier 20. července 2021 | 16:59 — Marie Drahá
Řadu sportovních nadšenců donutila pandemie koronaviru trénovat doma nebo v přírodě. A někteří z nich přišli na to, že cvičení doma má své výhody. Správnou motivací mohou být i cvičební prvky, které můžete mít doma nastálo, ale přitom vám mnoho místa v bytě nezaberou.
Další 4 fotografie v galerii
Protáhnout si kompletně celé tělo můžete i v houpací síti / Depositphotos

Nezáleží na tom, jestli si ráno přivstanete, najdete odpoledne chvilku mezi prací nebo necháte trénink na večer. Doma si můžete zacvičit, kdykoliv na to máte čas a chuť. Vždy se ale hodí mít po ruce nějaké užitečné vybavení. Může být pro vás příjemným zpestřením anebo cílenou motivací, pokud se rozhodnete do něj investovat více peněz.

Přivrtejte hrazdu nebo žebřiny

Univerzálním cvičicím prvkem jsou žebřiny. Zaberou vám sice nějaké místo na zdi, ale nikde v prostoru zbytečně nepřekáží. Na ribstolech si s chutí protáhnete celé tělo. Dá se na nich viset, přidržovat, jistit při sklapovačkách, stejně tak je doplnit hrazdou nebo lavicí. Žebřiny se stále častěji stávají oblíbeným doplňkem dětských pokojů.



Obrovské využití má také hrazda, kterou lze přivrtat na stěnu nebo na strop. Potřebujete posílit břišní svaly? Pak je tento posilovací nástroj pro vás značka ideál. Patří k těm levnějším a dají se k němu připevnit i gymnastické kruhy, TRX popruhy anebo třeba houpačka či žebřík pro děti. Dále čtěte: Sedm nápadů, jak oživit dětský pokoj, aby byl příjemný a praktický zároveň.

Gumy i závaží schováte do šuplíku

Potřebujete posílít ruce? Co takhle si v pokoji zašplhat? Řešením může být lano visící ze stropu, anebo ručkovací žebřík, který nabízí celou řadu možností, jak zůstat i doma ve formě. Především ženy ocení nastavitelnou taneční tyč, která se hodí například pro pole dance. Fitness posilovací gumy, švihadla, houpací sítě i závaží – to všechno vám cvičení příjemně zpestří a hlavně připomene, že je čas na pravidelnou půlhodinku.

Zdroj info: www.self.com, www.ceskestavby.cz.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu