Které věci vám napoví, že je na čase zmodernizovat kuchyň

Kuchyně 14. března 2021 | 10:59 — Klára Sanders
Renovace kuchyně je nákladná jak finančně, tak i časově. Navíc po dobu renovace nelze v kuchyni vařit, což je další z nepříjemných aspektů, kvůli kterým je renovace kuchyně často odkládána. Přinášíme vám několik tipů, jak poznat, že už je opravdu čas na novou kuchyň.
Další 3 fotografie v galerii
Kuchyně by měla být praktická, s dostatkem úložného i pracovního prostoru / Charlotte May/Pexels

Jedna z místností, kterou opravdu denně používáme, je právě kuchyň. Jíst a pít musí každý z nás a kuchyň by nám měla tyto situace zpříjemnit a ne ztížit. 

Nedostatek prostoru

Kuchyň by měla být praktická, s dostatkem úložného i pracovního prostoru. Pokud tedy bojujete s místem na lince pokaždé, když vaříte, máte skříňky tak zaplněné, že musíte věci z kuchyně skladovat i na jiných místech v domě, je čas na renovaci. 

Ůklid kuchyně je za trest

Další obtíže jsou spojené s tím, jak moc je vaše kuchyně náročná na úklid. Pokud máte kuchyňskou linku s hlubokými spárami nebo má její povrch flekatou barvu, u které nikdy nepoznáte, jestli je doopravdy čistá, tak víte, o čem je řeč. Úprava celé kuchyně nebo alespoň povrchů, které jsou zbytečně náročné na údržbu, vám mohou čas strávený v kuchyni, ať už vařením nebo uklízením, velice zpříjemnit.

Staré spotřebiče 

Zastaralé elektrické spotřebiče značně zvyšují spotřebu elektřiny a tím pádem roste i částka, kterou za ni měsíčně platíte. Pokud máte podezření, že platíte víc hlavně kvůli spotřebičům, které máte v kuchyni, vyplatí se vyměnit je za nové, protože ty za sebe v dlouhodobém měřítku samy zaplatí.

Kuchyň by měla vypovídat o životním stylu

Možná vaše kuchyně prostě jen nevyhovuje vašemu životnímu stylu. Možná moc rádi vaříte, ale vaše kuchyň je malá a stísněná. Chtěli byste si užít návštěvu, zatímco připravujete občerstvení, ale kuchyň je oddělená od obývacího pokoje, takže si připadáte odříznutí od hostů. Vaření je pro vás koníček, který sdílíte s partnerem, ale dva kuchaři se do vaší kuchyně nevejdou. Pokud kuchyň negativně ovlivňuje životní styl, který byste jinak chtěli vést, také se to počítá jako závažný důvod, proč udělat změnu. Psali jse také: Chytrá kuchyň budoucnosti. Upozorní na to, že dochází mléko a navrhne vám, co uvařit

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu