Nejlepší horkovzdušné fritézy na trhu pojmou bez potíží celé kuře. Obejdou se bez tuku

Spotřebiče 30. ledna 2021 | 11:03 — Marie Drahá
Multifunkční spotřebiče si v kuchyni oblíbili všichni, kteří nemají na přípravu jídla tolik času nebo je vaření jednoduše nebaví. Nabízejí možnost trávit více času s rodinou a přitom se stravovat relativně zdravě. Jedním z takových pomocníků je i horkovzdušná fritéza neboli friťák bez oleje.
Další 3 fotografie v galerii
Příprava jídla ve fritéze je často rychlá a snadná / Depositphotos

Co vlastně nejlepší fritézy na trhu nabízejí? Krom toho, že umí smažit, dokážou pokrm ugrilovat, upéct a v případě potřeby také ohřát. Chutnou večeři zvládnou navíc připravit za poloviční čas než trouba. To vše stisknutím jediného tlačítka. Stačí zvolit jeden z přednastavených programů a fritéza si sama nastaví teplotu i čas, aby připravila jídlo dokonale křupavé a šťavnaté.

Příprava jídla s minimem tuku

Fritézy s větším košem bez problémů pojmou celé kuře či zeleninu pro celou rodinu. Po skončení programu jednoduše vložíte všechny odnímatelné části spotřebiče do myčky na nádobí. Došla vám inspirace? Součástí balení multifunkčních spotřebičů bývá často i receptová část.


 
Horkovzdušnou fritézu ocení všichni, kteří se chtějí stravovat zdravě. Místo oleje totiž využívá ke smažení horký vzduch. Kuřecí paličky nebo hranolky se tak nemusejí nutně řadit mezi zakázané pokrmy. Díky rychlému proudění vduchu jdou připravit i s minimem oleje nebo zcela bez něj. Spotřebič dokonce dokáže odstranit přebytečný tuk ze samotného masa a zachytit jej do speciální nádoby, tudíž může být večeře zase o něco zdravější.

Cena za jednotlivé modely se liší

Na kolik peněz horkovzdušná fritéza přijde? Zatímco levnější modely se dají pořídit už do dvou tisíc korun, za nejlepší modely zaplatíte až o sedm tisíc víc. Odměnou za vyšší  náklady jsou často větší rychlost, nabídka funkcí, v neposlední řadě i značka výrobce s jistou garancí. Dále čtěte: Na detailech záleží. Jak rozmístit v kuchyni spotřebiče, aby vás při přípravě jídla nezdržovaly.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu