Léto si můžete zpříjemnit mnoha způsoby. Pomohou i některé technologické vychytávky

Spotřebiče 10. července 2021 | 17:01 — Helena Malá
Někteří lidé si horké léto doslova užívají, jiným dává teplé počasí pořádně zabrat. Ať už patříte do kterékoliv skupiny, vždy vám vedro dokáží zpříjemnit malí pomocníci do kuchyně. Díky nim vykouzlíte výtečnou domácí zmrzlinu, hromadu ledu nebo osvěžující šťávu z ovoce.
Další 4 fotografie v galerii
Výrobníky ledu zvládnou i ledovou tříšť, kterou milují havně děti / Pixabay

Do domácnosti si můžete pořídit celou řadu spotřebičů, které vám značně usnadní práci či vaření během celého roku. Existují ale také speciální přístroje, které oceníte hlavně v létě. Co se vyplatí mít během horkých dní po ruce?

Sodovkovač

V létě je teba více než kdy jindy dodržovat pitný režim. Nejlepší alternativou je čistá neochucená voda. Pokud chcete vodu více přiblížit i dětem, zkuste si pořídit výrobník bublinkové vody. Pomocí bublinek CO2 lze zvýraznit osvěžující efekt vody, což je jeden z důvodů, proč perlivá voda chutná nejen dospělým, ale i dětem. Na rozdíl od kupovaných nápojů při výrobě domácích bublinek máte jistotu, že nápoj je vždy čerstvý a ochucený podle vašich představ. Výrobníky bublinkové vody umožňují také regulovat perlivost připravené vody počtem stlačení, takže výsledný nápoj máte plně pod kontrolou.

Výrobník ledu

Také výrobník ledu najde v létě v každé domácnosti využití. Levnější modely vyrobí jen jednu velikost ledových kostek, jiné zvládnou i více velikostí nebo například ledovou tříšť, kterou milují hlavně děti. K dostání jsou tyto přístroje v různých podobách, takže by si měl vybrat opravdu každý. A i když výrobník ledu bude ve vaší domácnosti pracovat hlavně v létě, ani v zimě nemusí úplně zahálet. I v tomto období mnozí nepohrdnou kostkou ledu, kterou si mohou vyladit chuť různých drinků.

Zmrzlinovač

Léto bez zmrzliny si dokáže představit asi málokdo. Pokud si pořídíte zmrzlinovač, můžete si tuto ovocnou pochoutku vychutnat kdykoliv, a to bez zbytečných éček a dalších umělých dochucovadel. Zrmzlinovače zvládnou jak klasickou zmrzlinu, tak i sorbet nebo mražený jogurt. K dostání jsou modely s chladicí jednotkou i bez ní. Existují v mnoha provedeních, takže si vybere opravdu každý. Pokud nechcete investovat do přístroje, můžete si pořídit alespoň tvořítka na nanuky, která vyjdou levněji.

Chladicí bar

Pokud žijete čilým společenským životem a rádi na zahradě grilujete s přáteli, možná vám přijde vhod chladicí bar. Stačí nádobu naplnit ledem a láhvemi a na koktejlový stolek si postavíte hotové vychlazené drinky. Vy i vaši kamarádi si budete hned připadat jako v luxusním baru u moře.

Lis ovoce

Kdo má zahradu a každoročně sklízí chutné ovoce, vyplatí se mu pořídit si lis na ovoce, díky kterému si vyrobí osvěžující ovocné či zeleninové šťávy. Oproti známějšímu odšťavňovači má lis na ovoce řadu výhod. Především je lisování o celých 30-50 % efektivnější. Díky tomu získáte mnohem více šťávy a spotřebujete méně surovin. Z jediného jablka lze dostat 0,2 dcl husté šťávy a z pomeranče 0,45 dcl šťávy. O tom, jak vybrat nejlepší smoothie mixér, jsme psali zde.

Zdroj info: www.goodhousekeeping.com, www.aarke.com, www.liquor.com.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Umělá inteligence bere útokem automobilový průmysl a zákazníci se radují

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu