Pokud vaše myčka nemyje jako dřív, zkuste domácí opravu. Mnohé problémy dokážete vyřešit sami

Spotřebiče 04. listopadu 2021 | 13:45 — Mirka Malá
Pokud vaše nádobí nedokáže myčka umýt tak jako kdysi, je zřejmé, že váš spotřebič nefunguje optimálně. Některé problémy s myčkou lze ale vyřešit domácí opravou.
Další 1 fotografie v galerii
Zbytky špíny na nádobí nemusí nutně znamenat velkou poruchu / Pixabay

Kromě toho, že na vašem nádobí zbývají neumyté části jídla, existuje ještě několik dalších příznaků, které je třeba u myčky sledovat. Například vám může zůstávat hodně vody na dně myčky, vaše nádobí je po domytí studené a skleněné předměty jsou zakalené. To vše naznačuje, že vaše myčka nefunguje tak dobře, jak by měla, a že potřebuje trochu údržby.

Vyčistěte filtr

První věcí, která by mohla pomoci, je vyčištění filtru. Tuto činnost je dobré provádět každých 30 dní. Pokud používáte myčku nádobí méně často, čistit filtr můžete každé tři měsíce. Odborníci obecně doporučují také odstranit ostřikovací ramena a omýt je horkou mýdlovou vodou při čištění filtru.

Vyměňte mycí prostředek

Vaše myčka může jednoduše potřebovat větší posilu, aby nádobí vyčistila efektivněji. Pokud například bydlíte v oblasti s tvrdou vodou, může pomoci s bojem proti skvrnám a zbytkům tvrdé vody lešticí prostředek nebo posilovač mycího prostředku.

Ujistěte se, že nádobí do myčky skládáte správně

Někdy totiž i taková zdánlivá maličkost může stát za tím, že vaše myčka nádobí špatně umyje. Ujistěte se proto, že neskládáte v myčce nádobí do sebe, také by ho tam nemělo být tolik, aby předměty padaly na sebe a bránily vodě dostat se rovnoměrně na každý povrch. A důležité je rovněž udržovat prostor poblíž dávkovače mycího prostředku volný, protože v opačném případě pak sami bráníte jeho úplnému otevření a vypuštění čisticího prostředku. Dále čtěte: Jak poznáte, že vaše pračka dosluhuje a nepere už dobře vaše oblečení.

Zdroj: Martha Stewart.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu