Vánoce se blíží a s nimi i pohádky. Televizní soundbar vám doma vykouzlí zvuk jako v kině

Spotřebiče 09. listopadu 2021 | 18:25 — Mirka Malá
Není přehnané tvrdit, že nejlepší televizní soundbary mohou způsobit revoluci ve vašem zážitku ze sledování vašich oblíbených vánočních pohádek, nebo třeba nových seriálů na Netflixu. A pánové si skvělý zvuk užijí určitě i u sportovních přenosů.
Další 1 fotografie v galerii
Integrovaný systém reproduktorů stačí umístit před televizi / Shutterstock

 

Většina moderních chytrých televizorů je navržena tak, aby byly co nejtenčí, a proto je technicky nemožné do nich začlenit dobré reproduktory. Soundbar je tedy vhodná investice, která vám doma vykouzlí dokonalý zvuk.

Co je soundbar

Soundbar je vlastně externí reproduktor, který má zpravidla podobu malé tenké tyče, kterou prostě buď kabelem nebo přes bluetooth připojíte ke své televizi a rázem si můžete užívat skvělý zvuk. Technicky jde o o integrovaný systém reproduktorů, který snadno umístíte před televizi jako další designový kousek.

Soundbar dokáže vyrobit prostorový zvuk, tedy takový, který je slyšet z různých stran. Soundbar, který je klasicky umístěný před televizí, využívá tzv. virtuální prostorový zvuk. Takže na rozdíl od klasického domácího kina, kdy máte několik reproduktorů umístěných v různých částech pokoje, soundbar směruje svoje jednotlivé kanály různými směry tak, aby zvuk k vašim uším dorazil z různých stran. Využívá tak samotnou akustiku pokoje a odrazu zvuku od stěn, ze kterých se tak vlastně stanou virtuální reproduktory.

Jaký soundbar vybrat

Běžné soundbary, které dostanete kolem tří tisíc korun, nabízejí ve svém základu poměrně hodně. Tedy alespoň běžný divák by si s takovou nabídkou měl vystačit. Obvykle tyto soundbary mají bluetooth či WiFi připojení, takže je můžete nakonec použít i na jiných zařízeních. Většinou rovněž mají funkci subwoofer pro hluboké basy a zvuk Dolby Digital.

Dražší soundbary, za které zaplatíte zhruba dvojnásobek až trojnásobek, k tomu všemu ještě obvykle disponují zabudovaným výškovým reproduktorem pro ještě čistší zvuk a zpravidla mají také funkci, díky které do soundbaru můžete nahrát svoji oblíbenou hudbu. Mohou mít také vyšší výkon a další technologie, díky kterým k vám zvuk dorazí nejen ze stran, ale i shora. Dále čtěte: Jak poznáte, že vaše pračka dosluhuje a nepere už dobře vaše oblečení.

Zdroj: Ideal Home.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu