Vložte do stojanu na příbory v myčce kuličku z alobalu a nádobí bude dokonale čisté a zářivé

Spotřebiče 13. února 2022 | 07:39 — Zuzana Procházková
Pokud se vám občas stává, že nádobí po umytí v myčce není dostatečně umyté, příbory máte flekaté, sklenice zase se šmouhami, pak máme pro vás geniální řešení. Přidejte při příštím mytí do stojanu s příbory kuličky z alobalu. Ty se postarají o to, že vaše nádobí i příbory budou dokonale čisté a nablýskané.
Další 3 fotografie v galerii
Zářivě čisté nádobí po umytí v myčce budete mít díky kuličce alobalu / Shutterstock

Hliníková fólie je všestranným pomocníkem v domácnosti, kterého má ve své kuchyni jistě skoro každý z nás. Co jste možná nevěděli, je to, že lze hliníkovou fólii využít také v myčce na nádobí. Má totiž doslova brilantní účinky na nádobí a s příbory udělá hotové zázraky. Vaše nádobí tak bude zářit čistotou a bude bez jakýchkoli šmouh. Proto v případě, kdy vám vaše myčka občas vrací lehce špinavé nádobí, je tento trik s alobalem pro vás skvělým řešením.

Jak funguje hliníková koule

Pokud si tedy kladete otázku, zda vám hliníková koule v myčce nádobí spíše nepoškodí a nepoškrábe, pak nemusíte mít obavy. Materiál hliníkové koule spolu s tabletou do myčky spustí reakci, díky které bude vaše nádobí dokonale čisté a zářivé.

Zaschlé nečistoty na příborech

Mnoho lidí se potýká s tím, že nerezové příbory jsou po umytí v myčce zašpiněné a zároveň se na nich dělají různé šmouhy. Než abyste příbory dali opět do myčky a doufali, že na druhý pokus se i ztvrdlá špína umyje, vyzkoušejte trik s hliníkovou koulí. Ta si snadno poradí s těmi nejtvrdšími usazeninami špíny, a zároveň vaše příbory dokonale naleští.

Když nemáte myčku na nádobí

Jestliže doma nemáte myčku, můžete vyzkoušet alternativu s hliníkovou koulí. A jak na to? Dejte znečištěné příbory do horké vody a přisypte trochu jedlé sody. Následně je zabalte do hliníkové fólie a nechte účikovat. Po chvíli příbory vyjměte a dočistěte kartáčem na nádobí. Špína i fleky snadno pustí a příbory budou krásně zářit čistotou. Dále čtěte: Přidejte během zimy k pokojovkám česnek nebo skořici. Ochráníte je před plísněmi a jinými chorobami.

Zdroj: tasteofhome.com, southernliving.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu