Kuchyňské vychytávky, které usnadní život v každé domácnosti

Kuchyně 04. dubna 2021 | 10:01 — Marie Drahá
Práce v kuchyni nemusí být tak obtížná, pokud využijeme nejrůznějších vychytávek, které v dnešní době výrobci nabízejí. Mnozí pomocníci dokážou usnadnit přípravu jídla, ale také nahradit stávající vymoženosti, které v kuchyni zbytečně zabírají místo. Inspirujte se.
Další 4 fotografie v galerii
Existují vychytávky, které nám ušetří v kuchyni čas i místo / Depositphotos

V kuchyni trávíme poměrně hodně času a často přemýšlíme o tom, jak si některé z činností co nejvíce usnadnit. Od toho jsou vynálezy, které umí změnit život doslova z minuty na minutu. Máme pro vás pár tipů, které by vaší pozornosti neměly uniknout.

Miska na slupky

Pokud se vám často stává, že po přípravě jídla sbíráte z podlahy špínu nebo slupky, poohlédněte se po praktické misce na kuchyňský odpad. Jednoduše ji připevníte na dvířka linky, poté nečistoty vysypete a zase schováte.

Rolovací odkapávač

Máte u dřezu malou odkládací plochu a napadlo vás, že by se možná hodil odkapávač? Při představě dalšího hebla, které by zabíralo místo na lince, jste možná tuto myšlenku rázem zavrhli. Naštěstí existuje šikovnější řešení. Odkapávač, který po použití jednoduše srolujete a schováte do šuplíku. Bývá vyroben z mikrovlákna, které skvěle absorbuje vodu, a k dostání je v nejrůznějším designovém provedení.

Nádoby bez vzduchu

Není snad domácnost, ve které by nezabíraly místo plastové krabičky. Hodí se na ukládání potravin i hotového jídla, které si můžeme předem připravit do zaměstnání. Nádobek bohužel nikdy není dost. Možná změníte názor, až se doslechnete o uzavíratelných nádobách, které dokážou přizpůsobit svou velikost skladovaným potravinám. Fungují na podobném principu jako vakuové pytle na oblečení. Stlačíte vzduch a ušetříte v šuplíku spoustu místa.

Nálevka na hrnec

Když se část sní, přeléváme zbytek polévky do menšího hrnce, abychom ji snadněji uskladnili v lednici. Často se přitom stane, že část polévky skončí ve dřezu nebo na pracovní ploše. Jak tomu předejít? Existuje silikonová vychytávka, díky níž přelijete obsah hrnce velmi snadno. Nálevku nasadíte na hrnec a proud tekutiny směřuje pouze tam, kam potřebujete. Dále čtěte: Přinášíme vám několik nápadů, kam v kuchyni uložit neskladné poklice.

Ochranna na sporák

V některých domácnostech nedají dopustit na ochranné desky na sporák. Jedná se o ozdobné desky na elektrický, plynový i keramický sporák, které chrání desku před poškrábáním, když ji zrovna nepoužíváte. V danou chvíli současně nabídnou větší odkládací plochu. Bývají vyrobeny v různém designu, navíc z povrchu, který zabraňuje usazování nečistot či pachů.

Patrové police

Vysoké police mají jednu velkou nevýhodu. Uskladníte v nich pouze konvice, džbány nebo vázy. Při ukládání talířků může totiž nastat problém. Jakmile se potřebujete dostat k tomu spodnímu, nezbývá, než celou hromadu vyložit a srovnat zpátky. Manipulaci naštěstí umí usnadnit patrové police. Jedná se o lehké poličky, které vložíte do stávající police a máte po problému.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu