Podzim je ideální na sázení borůvek, narcisů, tulipánů, ale také špenátu

Exterier 01. září 2021 | 12:38 — Marie Drahá
Chcete se na jaře pyšnit rozkvetlou zahrádkou a sklízet plody své úrody? Okrasné rostliny, keře, stromky, ale také zeleninu stihněte zasadit ještě před prvními mrazíky. Podzim je na sázení nejrůznějších druhů rostlin i dřevin přímo ideální.
Další 4 fotografie v galerii
Sázet můžete až do prvních mrazíků / Depositphotos

Některé druhy stromů, okrasných rostlin i keřů se dají sadit také na jaře, na podzim se však lépe uchytí. Během zimy stihnou totiž v půdě dobře zakořenit a po jarních deštích budou v mnohem lepší kondici.

Meruňky sázejte už nyní

Chcete si příští rok pochutnat na borůvkách nebo brusinkách? Od poloviny října až do prvních mrazíků můžete sázet do půdy keříky. Stejné podmínky vyžadují jabloně, hrušně, višně, švestky nebo také ořešáky. Například meruňky se ale vyplatí zasadit o něco dřív, začít můžete klidně nyní.

Není nad to, potěšit se při pohledu na předokenní zahrádku trsy sněženek, jarními narcisky, tulipány nebo hyacinty. Cibulky okrasných rostlin se sázejí v září i v říjnu. Rozkvetlá zahrádka může být vaším prvním poslem příštího jara. Dále čtěte: Připravte zahradní domek na zimu. Vyberte si vhodnou variantu topení.

Kromě česneku také špenát

Stejně jako na jaře se na podzim sází také zelenina. Nejčastěji cibule a česnek, které zimu bez potíží přežijí, když sazenice přikryjete chvojky nebo netkanou textilií. Kromě zmíněných dvou druhů zeleniny můžete v průběhu září vpravit do půdy také mrkev, ředkvičky, špenát nebo salát. Na jaře vám udělají radost v podobě čerstvé úrody.

Zdroj: bhg.com, magazin.specialnizahradnictvi.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu